Sienimunakas
Helppotekoinen ja hyvänmakuinen munakas, joka sopii niin lounaaksi kuin iltapalaksi. Tämä on herkullinen tapa valmistaa sienet, olitpa sitten poiminut ne itse tai ostanut kaupasta.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
4 annosta
- 8 kananmunaa
- 4 rkl vettä
- suolaa
- valkopippuria
- 2 salottisipulia
- 200 g sieniä, esimerkiksi kantarelleja
- 1 rkl voita
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 dl hienonnettua persiljaa
Valmistusohje
1. Vatkaa munat, vesi, suola ja pippuri. Paista sienet voissa kuumalla pannulla. Hienonna valkosipuli ja salottisipuli ja lisää pannulle paistamisen lopussa. Mausta suolalla ja pippurilla, lisää osa persiljasta.
2. Sulata voi kuumalla pannulla. Paista munaseoksesta neljä omelettia toiselta puolelta. Älä käännä omeletteja, vaan aseta pannu uuniin grillivastuksen alle muutamaksi minuutiksi.
3. Nosta munakkaat lautasille. Levitä sieniseos munakkaiden päälle ja ripottele pinnalle loput persiljasta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"