Sitruunainen mansikka-kookosbrita
Britakakku on kesän ykkösleivonnainen! Nappaa kotitalouden lehtori Anu Heinaron resepti sitruunaiseen mansikka-kookosbritaan.
- Annosmäärä: 10–12 annosta
Pohja
- 150 g voita tai margariinia
- 1 1/2 dl sokeria
- 4 kananmunan keltuaista
- 2 dl vehnäjauhoa
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 1/2 dl maitoa tai kasvijuomaa
Marenki
- 4 kananmunan valkuaista
- 2 dl sokeria
- (Marengin pinnalle 1/2 dl kookoshiutaleita)
Täyte
- 6 dl vispikermaa
- 3 rkl sokeria
- 2 tl vanilliinisokeria
- 1/2 prk(170g) sitruunatahnaa (lemon curd)
- 1 dl kookoshiutaleita
- 1 l mansikoita
Koristeluun
- kookoshiutaleita, syötäviä kukkia
Valmistusohje
Tee näin:
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää keltuaiset yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos ja maito vuorotellen taikinaan. Levitä taikina ohueksi kerrokseksi uunipellille voidellun leivinpaperin päälle.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää sokeri vähitellen jatkaen vatkaamista, kunnes seos on jäykkää ja kiiltävää, vatkaa ainakin 5 minuuttia. Levitä marenkiseos taikinan päälle. Ripottele pinnalle kookoshiutaleita. Paista 175 asteessa 20–25 minuuttia, kunnes marengin pinta on vaaleanruskea.
Anna torttulevyn jäähtyä ja leikkaa se veitsellä puoliksi. Irrota pohjat paistopaperista varovasti lastalla.
Poista mansikoista kannat ja leikkaa mansikat viipaleiksi.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta se sokereilla. Lisää vaahtoon sitruunatahna ja vatkaa sekaisin. Lisää lopuksi kookoshiutaleet ja kääntele ne kaapimella joukkoon.
Nosta torttulevy tarjoiluvadille. Levitä päälle puolet täytteestä ja puolet marjoista. Nosta toinen torttulevy päälle. Levitä pinnalle loppu täyte ja mansikat. Koristele kookoshiutaleilla ja esimerkiksi syötävillä kukilla.
Resepti: Anu Heinaro
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa