Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Sitruunankuorella ja timjamilla maustettua porsaanfileetä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ainekset

  • 1 kg porsaan ulkofileetä
  • yhden sitruunankuori
  • timjamia
  • 1 salottisipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • sokeria
  • suolaa
  • mustapippuria

Kastike

  • 4 dl lihalientä
  • 1 dl Jägermaisteria tai muuta maustettua alkoholia
  • 50 g voita
  • suolaa
  • (maissitärkkelystä/ perunatärkkelystä)
  • persiljaa

Valmistusohje

Mausta liha sokerilla, suolalla ja pippurilla.

Levitä päälle raastettu sitruunan kuori ja hienonnetut sipulit.

Kypsennä 80-asteisessa uunissa, kunnes lihan sisälämpötila on 60 astetta.

Kääri liha folioon ja anna lihan vetäytyä 15 minuuttia ennen leikkaamista.

Aseta fileesiivut tarjoiluvuokaan ja annostele kiehuvan kuuma kastike lihan päälle.

Kuumenna kattila ja lisää alkoholi. Kiehauta kunnes alkoholi on haihtunut.

Lisää lihaliemi ja kiehauta.

Lisää voi vispilällä sekoittaen kastikkeen joukkoon.

Mausta suolalla.

Lisää päälle leikattua persiljaa.

Suurusta kastiketta tarvittaessa maissi-tai perunatärkkelyksellä

Tuoreimmat aiheesta

Porsaanfilee