Sitruunankuorella ja timjamilla maustettua porsaanfileetä
- Ruokavalio: Kananmunaton
Ainekset
- 1 kg porsaan ulkofileetä
- yhden sitruunankuori
- timjamia
- 1 salottisipuli
- 4 valkosipulinkynttä
- sokeria
- suolaa
- mustapippuria
Kastike
- 4 dl lihalientä
- 1 dl Jägermaisteria tai muuta maustettua alkoholia
- 50 g voita
- suolaa
- (maissitärkkelystä/ perunatärkkelystä)
- persiljaa
Valmistusohje
Mausta liha sokerilla, suolalla ja pippurilla.
Levitä päälle raastettu sitruunan kuori ja hienonnetut sipulit.
Kypsennä 80-asteisessa uunissa, kunnes lihan sisälämpötila on 60 astetta.
Kääri liha folioon ja anna lihan vetäytyä 15 minuuttia ennen leikkaamista.
Aseta fileesiivut tarjoiluvuokaan ja annostele kiehuvan kuuma kastike lihan päälle.
Kuumenna kattila ja lisää alkoholi. Kiehauta kunnes alkoholi on haihtunut.
Lisää lihaliemi ja kiehauta.
Lisää voi vispilällä sekoittaen kastikkeen joukkoon.
Mausta suolalla.
Lisää päälle leikattua persiljaa.
Suurusta kastiketta tarvittaessa maissi-tai perunatärkkelyksellä
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku