Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Suklaakinuskipiirakka

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tätä suussa sulavaa herkkupiirakkaa rakastaa ikään katsomatta aivan jokainen. Tarjoa se kylmänä kermavaahdon kera. Tehosekoitin on oiva apu piirakkataikinan valmistuksessa.

4 annosta

  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 125 g jääkaappikylmää margariinia
  • 2 rkl sokeria
  • 4 dl erilaisia pähkinöitä
  • 150 g tummaa suklaata
  • 2 munaa
  • 1½ dl fariinisokeria
  • 1 dl siirappia

Tarjoiluun

  • kermavaahtoa

Valmistusohje

1. Mittaa jauhot tehosekoittimeen. Leikkaa margariini paloiksi. Lisää margariinipalat ja sokeri tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina irtopohjavuokaan (halkaisija noin 25 cm). Pistele pohja haarukalla ja nosta vuoka jääkaappiin noin 30 minuutiksi. Kuumenna uuni 175 asteeseen.

2. Esipaista piirakkapohjaa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Rouhi pähkinät ja ripottele ne piirakkapohjalle. Sulata suklaa kuuman vesikattilan yllä kulhossa tai mikroaaltouunissa. Vatkaa munat, fariinisokeri ja siirappi. Lisää suklaa. Kaada seos piirakkapohjalle ripoteltujen pähkinöiden päälle.

3. Paista piirakkaa uunin alatasolla 40-45 minuuttia. Tarjoa kylmänä.

Tuoreimmat aiheesta

Suklaapiirakka