Suklaakinuskipiirakka

Tätä suussa sulavaa herkkupiirakkaa rakastaa ikään katsomatta aivan jokainen. Tarjoa se kylmänä kermavaahdon kera. Tehosekoitin on oiva apu piirakkataikinan valmistuksessa.

4 annosta

  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 125 g jääkaappikylmää margariinia
  • 2 rkl sokeria
  • 4 dl erilaisia pähkinöitä
  • 150 g tummaa suklaata
  • 2 munaa
  • 1½ dl fariinisokeria
  • 1 dl siirappia

Tarjoiluun

  • kermavaahtoa

Valmistusohje

1. Mittaa jauhot tehosekoittimeen. Leikkaa margariini paloiksi. Lisää margariinipalat ja sokeri tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina irtopohjavuokaan (halkaisija noin 25 cm). Pistele pohja haarukalla ja nosta vuoka jääkaappiin noin 30 minuutiksi. Kuumenna uuni 175 asteeseen.

2. Esipaista piirakkapohjaa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Rouhi pähkinät ja ripottele ne piirakkapohjalle. Sulata suklaa kuuman vesikattilan yllä kulhossa tai mikroaaltouunissa. Vatkaa munat, fariinisokeri ja siirappi. Lisää suklaa. Kaada seos piirakkapohjalle ripoteltujen pähkinöiden päälle.

3. Paista piirakkaa uunin alatasolla 40-45 minuuttia. Tarjoa kylmänä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.