Suolattua silliä

6 annosta

  • 4 sillifileetä
  • 1 punasipuli
  • 1 fenkoli, mukana yläosan vihreä kasvusto
  • 6 katajanmarjaa
  • 6 kuminansiementä
  • 1 dl siideriviinietikkaa
  • 0,5 dl rypsiöljyä
  • 1 rkl sokeria
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

Poista edellisenä päivänä sillifileistä nahka ja poista fileissä mahdollisesti olevat ruodot. Suolaa kala kevyesti ja anna levätä pakastimessa vähintään 24 tuntia.

Ota kalafileet pakastimesta tarjoilupäivänä, viipaloi ne ohuiksi viipaleiksi ja asettele viipaleet suurelle lautaselle. Valmista punasipuli ja fenkoli. Säästä fenkolin vihreä yläosa myöhempää käyttöä varten. Hienonna fenkoli ja sipuli.

Ota paistinpannu ja lisää sipuli ja fenkoli sekä kaada siihen viinietikka, sokeri ja rypsiöljy. Murskaa katajanmarjat ja kuminan siemenet ja lisää ne paistinpannulle. Kiehauta kasvismarinadi pikaisesti. Anna nesteen jäähtyä hieman.

Levitä lämmin marinadi silliviipaleiden päälle ja anna imeytyä noin 10 minuutin ajan.

Hienonna säästämäsi fenkolin vihreä osa ja ripottele sitä sillin päälle ennen syöntiä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!