Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Sushikäärö friteeratun siansisäfileen kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Friteeerattua ruokaa kutsutaan Japanissa tempuraksi. Tässä laitamme friteeratun possunsisäfileen sushikäärön sisälle. Osta valmis tempurasekoitus tai tee oma frityyritaikina ohjeemme mukaan. Valurautapannussa voi oikein hyvin friteerata, ellei omista rasvakeitintä.

1 käärö, 8 palaa

  • 1 leväarkki, nori
  • 1 ½ dl keitettyä sushiriisiä
  • wasabi
  • 1/4 possunsisäfileestä kapeana suikaleena
  • suolaa ja valkopippuria
  • muutama ruohosipuli

Frityyritaikina

  • 1 dl vehnäjauhoa
  • 1 dl olutta
  • 1 muna
  • 1 rkl rypsiöljyä

Tarjoiluun

  • hapanimelää kastiketta
  • japanilaista soijaa
  • kurkunkuorisuikaleita
  • wasabi

Valmistusohje

1. Leikkaa porsaan sisäfilee pitkittäin kapeiksi suikaleiksi. Vatkaa keskenään jauho, olut, muna ja öljy sileäksi taikinaksi. Mausta fileenauhat suolalla ja pippurilla ja kasta ne frityyritaikinaan. Keitä 180-asteisessa (esim. rypsi-)öljyssä noin 3 minuuttia. Valuta talouspaperilla.

2. Levitä riisi leväarkille noin ½ sentin kerrokseksi. Sivele ohut juova wasabia.

3. Laita päälle fileenauhat riviin sekä ruohosipulia. Kääri tiukalle rullalle ja liimaa saumakohta tilkalla riisiviinietikkaa. Leikkaa viipaleiksi terävällä veitsellä.

Tuoreimmat aiheesta

Sushi