Sushikäärö friteeratun siansisäfileen kera
Friteeerattua ruokaa kutsutaan Japanissa tempuraksi. Tässä laitamme friteeratun possunsisäfileen sushikäärön sisälle. Osta valmis tempurasekoitus tai tee oma frityyritaikina ohjeemme mukaan. Valurautapannussa voi oikein hyvin friteerata, ellei omista rasvakeitintä.
- Ruokavalio: Laktoositon
1 käärö, 8 palaa
- 1 leväarkki, nori
- 1 ½ dl keitettyä sushiriisiä
- wasabi
- 1/4 possunsisäfileestä kapeana suikaleena
- suolaa ja valkopippuria
- muutama ruohosipuli
Frityyritaikina
- 1 dl vehnäjauhoa
- 1 dl olutta
- 1 muna
- 1 rkl rypsiöljyä
Tarjoiluun
- hapanimelää kastiketta
- japanilaista soijaa
- kurkunkuorisuikaleita
- wasabi
Valmistusohje
1. Leikkaa porsaan sisäfilee pitkittäin kapeiksi suikaleiksi. Vatkaa keskenään jauho, olut, muna ja öljy sileäksi taikinaksi. Mausta fileenauhat suolalla ja pippurilla ja kasta ne frityyritaikinaan. Keitä 180-asteisessa (esim. rypsi-)öljyssä noin 3 minuuttia. Valuta talouspaperilla.
2. Levitä riisi leväarkille noin ½ sentin kerrokseksi. Sivele ohut juova wasabia.
3. Laita päälle fileenauhat riviin sekä ruohosipulia. Kääri tiukalle rullalle ja liimaa saumakohta tilkalla riisiviinietikkaa. Leikkaa viipaleiksi terävällä veitsellä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka