Täytetty kuwaitilainen lampaansatula
Tämä koristeellinen lammaskruunu tarjoillaan lihanpaloilla täytettynä. Kruunun teet helpoiten sitomalla lampaansatulan yhteen puuvillalangalla. Liha maustetaan kardemummalla, neilikoilla, kanelilla ja inkiväärillä. Tarjoile currylla maustetun riisin kera.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 1 lampaansatula, n. 2 kg
- 500 g vähärasvaista lampaanlihaa
- 1 keltasipuli
- 2 ½ dl vettä
- 1 tl suolaa
- ¼ tl pippuria
- ¼ tl jauhettua kanelia
- ¼ tl jauhettua kardemummaa
- ¼ tl jauhettua neilikkaa
- ¼ tl jauhettua inkivääriä
- 160 g keitettyä riisiä
- 50 g rusinoita
- 60 g paahdettuja manteleita
- 3 kovaksi keitettyä kananmunaa
Valmistusohje
1. Keitä munat koviksi, keitä riisi. Kuutioi pienempi lampaanlihaerä pieniksi kuutioiksi, kuori ja hienonna sipuli. Laita lammaskuutiot ja sipuli kattilaan, kaada päälle vesi ja keitä n. 20 minuuttia kunnes jäljellä on noin 4 ruokalusikallista nestettä.
2. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Sido lampaansatula kruunuksi puuvillalangan avulla ja aseta se voideltuun, uuninkestävään vuokaan. Laita lihatäyte kruunun keskelle, peitä kruunun yläosa ja täyte alumiinifoliolla. Paista lampaansatulaa uunin alaosassa n. 2 ½ tuntia, poista folio viimeiseksi 15 minuutiksi.
3. Sekoita riisi, suola, pippuri, kaneli, kardemumma, neilikka ja inkivääri. Lisää rusinat ja puolet manteleista. Laita riisisekoitus voidellun, uuninkestävän vuoan pohjalle. Lämmitä riisi uunissa samalla kun satula kypsyy viimeisen vartin. Kuori kananmunat ja leikkaa ne lohkoiksi. Asettele lampaansatulakruunu riisin päälle, koristele kananmunalohkoin ja mantelein.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka