Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Täytettyä lammasta tillikastikkeella

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Lammas tillikastikkeella on vanha tuttu ruokalaji. Tässä uudessa versiossa lampaanfile täytetään lampaanjauhelihalla ja tarjoillaan kuohuvan tillikastikkeen kera. Tarjoile lisäksi keitettyjä perunoita.

Neljälle

  • 800 g lampaanfileetä
  • 1 maustemitta jauhettua mustapippuria
  • 1 tl raastettua sitruunankuorta
  • 250 g lampaanjauhelihaa
  • 2 kananmunaa
  • 2 ½ dl kuohukermaa
  • ½ tl suolaa

Tillikastike

  • 3 dl vasikanfondia
  • 200 g tilliä
  • 2 rkl voita
  • 4 rkl kidesokeria
  • 2 rkl etikkaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Puhdista liha ja leikkaa keskelle tasku. Nuiji liha n. 15X20 cm kokoiseksi neliöksi muovikelmussa.

2. Sekoita munat, kerma, suola ja jauheliha. Täytä lampaanfilee seoksella. Raasta sitruunasta sen ohuin, keltainen kuoriosa ja ripottele jauhelihan päälle. Kääri sitten liha pakettiin alumiinifolioon ja paista uunissa n. 25 minuuttia.

3. Tillikastike: Sekoita fondi ja tilli tasaiseksi kastikkeeksi tehosekoittimessa. Lisää sokeri, etikka, suola ja pippuri. Lämmitä juuri ennen tarjoilua, kiillota kastike voinokareella.

Tuoreimmat aiheesta

Lammasta