Täytettyä lammasta tillikastikkeella
Lammas tillikastikkeella on vanha tuttu ruokalaji. Tässä uudessa versiossa lampaanfile täytetään lampaanjauhelihalla ja tarjoillaan kuohuvan tillikastikkeen kera. Tarjoile lisäksi keitettyjä perunoita.
Neljälle
- 800 g lampaanfileetä
- 1 maustemitta jauhettua mustapippuria
- 1 tl raastettua sitruunankuorta
- 250 g lampaanjauhelihaa
- 2 kananmunaa
- 2 ½ dl kuohukermaa
- ½ tl suolaa
Tillikastike
- 3 dl vasikanfondia
- 200 g tilliä
- 2 rkl voita
- 4 rkl kidesokeria
- 2 rkl etikkaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Puhdista liha ja leikkaa keskelle tasku. Nuiji liha n. 15X20 cm kokoiseksi neliöksi muovikelmussa.
2. Sekoita munat, kerma, suola ja jauheliha. Täytä lampaanfilee seoksella. Raasta sitruunasta sen ohuin, keltainen kuoriosa ja ripottele jauhelihan päälle. Kääri sitten liha pakettiin alumiinifolioon ja paista uunissa n. 25 minuuttia.
3. Tillikastike: Sekoita fondi ja tilli tasaiseksi kastikkeeksi tehosekoittimessa. Lisää sokeri, etikka, suola ja pippuri. Lämmitä juuri ennen tarjoilua, kiillota kastike voinokareella.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka