Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Täytetyt paprikat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Paprika on paljon muutakin kuin salaatin raaka-aine. Tässä reseptissä paprika täytetään jauhelihalla ja riisillä ja tarjotaan perunamuhennoksen kera.

4 annosta

  • 8 pientä tai 4 isoa paprikaa
  • 600 g jauhelihaa
  • 2 raastettua porkkanaa
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 2 dl keitettyä riisiä
  • mustapippuria
  • 1 kananmuna
  • suolaa
  • voita paistamiseen
  • 8 perunaa
  • ½ dl kahvikermaa
  • ½ dl maitoa

Valmistusohje

1 Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Mausta jauheliha suolalla ja mustapippurilla ja sekoita joukkoon raastetut porkkanat. Paista jauhelihaa keskilämmöllä niin kauan, että se saa väriä. Lisää tomaattipyree ja sekoita sitten joukkoon keitetty riisi. Mausta tarvittaessa lisää.

2. Leikkaa paprikan yläosa kanneksi. Poista varovasti paprikoista kaikki siemenet, ja täytä ne sitten jauhelihaseoksella. Pane leikattu yläosa kanneksi. Asettele sitten paprikat kattilan pohjalle tiiviisti, täytä vedellä paprikoiden puoleenväliin asti ja anna hautua matalalla lämmöllä kannen alla noin tunnin ajan.

3. Perunamuhennos: Keitä perunat kypsiksi ja muhenna tai purista ne. Sekoita kananmuna ja kermamaito keskenään ja lämmitä seos ennen kuin se sekoitetaan perunamuhennokseen. Mausta suolalla ja pippurilla.

Tuoreimmat aiheesta

Täytetyt paprikat