Toscakuorrutteinen omenapaistos jäätelön kera
Valmista itse vaniljajäätelöä suussa sulavan omenapaistoksen kera. Nauti paistos tuoreena ja lämpimänä, niin kohtaat varsinaisen makujen taivaan!
Tosca
- 75 g voita
- 100 g mantelilastuja
- 0,5 dl maitoa
- 0,5 dl sokeria
- 2 rkl vehnäjauhoja
Vuokaan
- omenia
- kanelia
- sokeria
Jäätelö
- 1 tlk maitotiivistettä
- 2 dl kermaa
- 1 vaniljatanko
Valmistusohje
Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä hiljalleen sekoitellen noin 10 minuuttia.
Kuori omenat ja poista siemenet. Lohko omenat ja lado voideltuun uunivuokaan. ripottele päälle kanelia ja sokeria.
Levitä toska omenoiden päälle ja paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Sekoita vaahto maitotiivisteeseen. Halkaise vaniljatanko ja irrota siemenet. Sekoita vanilja jäätelömassaan. Laita massa pakkasenkestävään astiaan ja pakasta. Vatkaa massaa puolen tunnin välein, kunnes se on kokonaan jäätynyt. Jäätelön valmistukseen menee 3 – 4 tuntia.
Tarjoile lämpimänä vaniljajäätelön kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku