Uunijuurekset
Julkaistu
Uunijuurekset ovat hyvä lisuke. Kypsennä uunijuureksia noin 40 minuutin ajan. Uunijuureksien reseptin teki Hellapoliisi.
Uunijuurekset, 4 annosta
- 3 keskikokoista porkkanaa
- 200 g palsternakkaa
- 200 g juuriselleriä
- 200 g lanttua
- 2-3 sipulia
- 2 rkl öljyä
- ½ dl siirappia
- 3 dl vettä
- 1 tl suolaa
Valmistusohje
Kuori porkkanat, palsternakka, juuriselleri, lanttu ja sipulit. Leikkaa sopiviksi suupaloiksi.
Kuumenna öljy kattilassa tai padassa ja lisää joukkoon kasvikset.Kääntele muutaman minuutin ajan kovalla lämmöllä. Lisää joukkoon siirappi, vesi ja suola. Kiehauta.
Laita ainekset uunivuokaan ja kypsennä 175-asteisessa uunissa keskiritilätasolla noin 40 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa