Uunijuurekset ovat hyvä lisuke. Kypsennä uunijuureksia noin 40 minuutin ajan. Uunijuureksien reseptin teki Hellapoliisi.

Uunijuurekset, 4 annosta

  • 3 keskikokoista porkkanaa
  • 200 g palsternakkaa
  • 200 g juuriselleriä
  • 200 g lanttua
  • 2-3 sipulia
  • 2 rkl öljyä
  • ½ dl siirappia
  • 3 dl vettä
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

Kuori porkkanat, palsternakka, juuriselleri, lanttu ja sipulit. Leikkaa sopiviksi suupaloiksi.

Kuumenna öljy kattilassa tai padassa ja lisää joukkoon kasvikset.Kääntele muutaman minuutin ajan kovalla lämmöllä. Lisää joukkoon siirappi, vesi ja suola. Kiehauta.

Laita ainekset uunivuokaan ja kypsennä 175-asteisessa uunissa keskiritilätasolla noin 40 minuuttia.

Tuoreimmat aiheesta

Uunijuurekset