Vadelmavaahto sukaakeksien kera

Maukas jälkiruokavaahto valmistuu helposti pakastevadelmista.

4 annosta

  • 200 g sulaneita vadelmia
  • 1/3 dl sokeria + ½ rkl sokeria
  • 1 rkl vettä
  • 1 liivatelehti
  • 1 valkuainen
  • ½ rkl vadelmalikööriä
  • 1/3 dl kermaa

Tarjoiluun

  • ohuita suklaakeksejä

Valmistusohje

1. Paina sulaneet marjat siivilän läpi soseeksi. Pane liivatelehti kylmään veteen.

2. Keitä vesi ja 1/3 dl sokeria sokeriliemeksi. Anna liemen jäähtyä. Vatkaa valkuainen ja ½ rkl sokeria kovaksi vaahdoksi. Vatkaa sokeriliemi valkuaisvaahdon joukkoon ensin pisaroittain ja sitten ohuena nauhana. Sulata liivatelehti ja vatkaa se valkuaisvaahtoon. Lisää likööri.

3. Vatkaa kerma. Sekoita kerma vadelmaseokseen. Kääntele kerma-vadelmaseos valkuaisvaahtoon. Jaa vaahto annosvuokiin ja nosta ne jääkaappiin. Kumoa vaahto lautasille ennen tarjoilua ja koristele ohuilla suklaakekseillä.

Parhaat ruokaohjelmat