Vadelmavaahto sukaakeksien kera
Maukas jälkiruokavaahto valmistuu helposti pakastevadelmista.
4 annosta
- 200 g sulaneita vadelmia
- 1/3 dl sokeria + ½ rkl sokeria
- 1 rkl vettä
- 1 liivatelehti
- 1 valkuainen
- ½ rkl vadelmalikööriä
- 1/3 dl kermaa
Tarjoiluun
- ohuita suklaakeksejä
Valmistusohje
1. Paina sulaneet marjat siivilän läpi soseeksi. Pane liivatelehti kylmään veteen.
2. Keitä vesi ja 1/3 dl sokeria sokeriliemeksi. Anna liemen jäähtyä. Vatkaa valkuainen ja ½ rkl sokeria kovaksi vaahdoksi. Vatkaa sokeriliemi valkuaisvaahdon joukkoon ensin pisaroittain ja sitten ohuena nauhana. Sulata liivatelehti ja vatkaa se valkuaisvaahtoon. Lisää likööri.
3. Vatkaa kerma. Sekoita kerma vadelmaseokseen. Kääntele kerma-vadelmaseos valkuaisvaahtoon. Jaa vaahto annosvuokiin ja nosta ne jääkaappiin. Kumoa vaahto lautasille ennen tarjoilua ja koristele ohuilla suklaakekseillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"