Valkosipuli- ja yrttigratinoidut etanat
Kaupoista löytyy erinomaisia valmiiksi keitettyjä etanoita, joten tässä tulee ohje niiden gratinoimiseksi. Jos sinulla ei ole etikkapannuja, voit gratinoida ne karkeassa suolassa.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 20 keitettyä viinimäenkotiloa kuorineen
- (tarvittaessa karkeaa suolaa)
Maustevoi
- 50 g voita
- 1 salottisipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 rkl hienonnettua ruohosipulia
- ½ rkl konjakkia
- 1 maustemitta valkopippuria
- ½ tl suolaa
Tarjoiluun
- valkosipulipatonkia
- tai paahtoleipää
Valmistusohje
1. Maustevoi: Jos otat voin jääkaapista, anna sen ensin lämmetä huoneenlämpöiseksi. Kuori salottisipuli ja valkosipulinkynsi ja raasta ne hienoksi sekä hienonna ruohosipuli. Sekoita yhteen voi, kaikki sipulisilput, konjakki, pippuri ja suola, muotoile rullaksi, kääri voipaperiin ja pane pakastimeen käyttöön asti.
2. Kuumenna uuni 275 asteeseen. (Kaada karkea suola uunivuokaan). Paina noin puoli teelusikallista maustevoita jokaiseen kotilokuoreen, työnnä perään keitetty etana ja sulje aukko jälleen maustevoilla. Aseta kuorilot aukko ylöspäin seisomaan karkeaan suolaan tai etanapannuun ja gratinoi uunissa 10-15 minuuttia.
3. Tarjoile rapean leivän kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku