Valkosipuli- ja yrttigratinoidut etanat
Kaupoista löytyy erinomaisia valmiiksi keitettyjä etanoita, joten tässä tulee ohje niiden gratinoimiseksi. Jos sinulla ei ole etikkapannuja, voit gratinoida ne karkeassa suolassa.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 20 keitettyä viinimäenkotiloa kuorineen
- (tarvittaessa karkeaa suolaa)
Maustevoi
- 50 g voita
- 1 salottisipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 rkl hienonnettua ruohosipulia
- ½ rkl konjakkia
- 1 maustemitta valkopippuria
- ½ tl suolaa
Tarjoiluun
- valkosipulipatonkia
- tai paahtoleipää
Valmistusohje
1. Maustevoi: Jos otat voin jääkaapista, anna sen ensin lämmetä huoneenlämpöiseksi. Kuori salottisipuli ja valkosipulinkynsi ja raasta ne hienoksi sekä hienonna ruohosipuli. Sekoita yhteen voi, kaikki sipulisilput, konjakki, pippuri ja suola, muotoile rullaksi, kääri voipaperiin ja pane pakastimeen käyttöön asti.
2. Kuumenna uuni 275 asteeseen. (Kaada karkea suola uunivuokaan). Paina noin puoli teelusikallista maustevoita jokaiseen kotilokuoreen, työnnä perään keitetty etana ja sulje aukko jälleen maustevoilla. Aseta kuorilot aukko ylöspäin seisomaan karkeaan suolaan tai etanapannuun ja gratinoi uunissa 10-15 minuuttia.
3. Tarjoile rapean leivän kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka