Valkosipuli- ja yrttigratinoidut etanat

Kaupoista löytyy erinomaisia valmiiksi keitettyjä etanoita, joten tässä tulee ohje niiden gratinoimiseksi. Jos sinulla ei ole etikkapannuja, voit gratinoida ne karkeassa suolassa.

Neljälle

  • 20 keitettyä viinimäenkotiloa kuorineen
  • (tarvittaessa karkeaa suolaa)

Maustevoi

  • 50 g voita
  • 1 salottisipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl hienonnettua ruohosipulia
  • ½ rkl konjakkia
  • 1 maustemitta valkopippuria
  • ½ tl suolaa

Tarjoiluun

  • valkosipulipatonkia
  • tai paahtoleipää

Valmistusohje

1. Maustevoi: Jos otat voin jääkaapista, anna sen ensin lämmetä huoneenlämpöiseksi. Kuori salottisipuli ja valkosipulinkynsi ja raasta ne hienoksi sekä hienonna ruohosipuli. Sekoita yhteen voi, kaikki sipulisilput, konjakki, pippuri ja suola, muotoile rullaksi, kääri voipaperiin ja pane pakastimeen käyttöön asti.

2. Kuumenna uuni 275 asteeseen. (Kaada karkea suola uunivuokaan). Paina noin puoli teelusikallista maustevoita jokaiseen kotilokuoreen, työnnä perään keitetty etana ja sulje aukko jälleen maustevoilla. Aseta kuorilot aukko ylöspäin seisomaan karkeaan suolaan tai etanapannuun ja gratinoi uunissa 10-15 minuuttia.

3. Tarjoile rapean leivän kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.