Yrttiset kesäkurpitsakukat
Pienistä kesäkurpitsoista syntyy buffetin herttaisin ruokalaji.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Raaka-aineet
- 250 g pieniä kesäkurpitsoja
- 1 rkl rypsiöljyä
- rouhittua mustapippuria
- suolaa
- 2 rkl hienonnettua persiljaa
- 2 rkl hienonnettua basilikaa
- 1 pieni chili hienonnettuna
- 1/2 dl Rajamäen Hunaja-omenaviinietikkaa
- 1 1/2 rkl juoksevaa hunajaa
Valmistusohje
Leikkaa pestyt kesäkurpitsat puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Jos haluat tehdä viipaleista kukkia, vedä veitsellä pitkittäiset lovet kurpitsan pintaan ennen viipalointia.
Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista viipaleet öljyssä kullankeltaisiksi vain toiselta puolelta.
Lado viipaleet laakeaan astiaan kerroksittain ripotellen kerrosten väliin suolaa, rouhittua mustapippuria, hienonnettua persiljaa, basilikaa ja chiliä.
Sekoita viinietikan joukkoon hunaja ja kaada liemi viipaleiden päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka