Älä puolita kirsikkatomaatteja salaattiin – tässä syy
Nappaa vinkit kirsikkatomaattien käyttöön.
Kotimaisen kirsikkatomaatin sesonki alkaa toukokuussa. Pienet punaiset pallerot maistuvat suomalaisille, sillä kirsikkatomaatin maku on yleensä tavallista tomaattia voimakkaampi.
Satokausikalenterista muistutetaan kirsikkatomaatin sopivan ulkonäkönsä puolesta mainiosti salaatteihin, noutopöytiin ja välipalaksi. Tavallisen tomaatin tavoin se kestää hyvin paistamista ja grillaamista.
Moni puolittaa kirsikkatomaatit salaattia varten, mutta näin ei välttämättä kannattaisi tehdä. Satokausikalenterin Samuli Karjula vinkkaa videolla pari kätevää kikkaa, joilla kirsikkatomaateista saa kaiken maun irti.
Katso jutun yllä olevalta videolta tomaattikikat!
Lue myös: Kaupan pikkutomaateilla hurjat hintaerot – sokkomakutestin tulos yllätti: "Olen nyt vähän pettynyt"
Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran toukokuussa 2023.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti