Munkit voi tehdä airfryerilla! Liisan pikamunkkeihin tarvitaan vain muutama raaka-aine
Munkkien paistaminen onnistuu myös airfryerilla.
Perinteiset munkit kuuluvat suomalaisten vappuun. Näiden sokeristen herkkuleivonnaisten valmistaminen voi kuitenkin tuntua monista liian työläältä, ja munkkien paistaminen rasvassa voi jopa hieman pelottaa.
Munkkeja ei kuitenkaan ole mikään pakko valmistaa perinteisellä tavalla uppopaistamalla – niiden valmistaminen onnistuu nimittäin myös airfryerilla!
Airfryer-munkkeihin tarvitaan vain muutama raaka-aine
Koko Suomi leipoo -ohjelman vuonna 2014 voittanut leipuri Liisa Westerberg vinkkasi viime vuonna suositulla Instagram-tilillään ohjeen vapun pikamunkkeihin.
Liisa kertoo vapun nopeimpien munkkien valmistuvan airfryerissa vain muutamasta raaka-aineesta.
– Pikkumunkit voi dipata kinuski- tai suklaakastikkeeseen tai koostaa vaikka söpöiksi vartaiksi mansikoiden ja vaahtokarkkien kanssa. Laitoin taikinaan kardemummaa, mutta sitä voi maustaa myös vaikka limen tai sitruunan kuorella.
Westerberg jakaa nyt ohjeensa myös MTV Uutisten lukijoille.
Kokeile pikamunkkeja kotona: Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti