Suomen suosituin grilliliha kypsennetään usein liian kuivaksi – näin broileri kannattaa grillata
Kokki neuvoo, miten broilerista saa grillissä mehevää.
Grillikesä on Suomen suurin ruokasesonki, jonka aikana kuluu niin rahaa kuin lihaakin.
Atrian Grillaus Suomessa -tutkimuksen mukaan grillausruokaa myydään noin 170 miljoonalla eurolla kesässä.
Sekä Atrian, että HKScanin grillaustutkimusten mukaan suosituin grillattava on makkara, mutta grillilihoista ykköspaikkaa pitää broileri.
Broilerileikkeet saattavat olla osalle kuitenkin haastavia grillattavia, sillä siitä saa helposti kuivia ja turhan rapsakoita.
Vinkit broilerin grillaamiseen
Kokki Kira Weckman kertoi HKScanin grillikevään avajaistilaisuudessa, että lihan maustaminen ja marinointi ennakkoon voi tehdä broilerista mureampaa.
– Auttaa siinä, että [broilerileikkeet] pysyvät mehevimpänä. Helpompi onnistua, Weckman toteaa.
Weckmanin mukaan olisi hyvä, jos grillissä voisi pitää toisen puolen kuumempana ja toisen puolen hieman miedommalla lämmöllä.
– Ottaa kivat raidat tai värit pintaan kuumemmalla puolella ja sitten voi kypsentää loppuun vähän miedommalla lämmöllä, niin ne eivät mene kuivaksi.
Grillaus – Suomen suurin ruokasesonki -tutkimuksen tiedot tuotteista ja volyymeistä perustuvat NeilsenIQ-tietokantaan, johon 5000 suomalaista taloutta on skannannut omat ostoksensa.
HKScanin teettämään, Crowstin toteuttamaan grillaustutkimukseen vastasi 800 henkilöä kesällä 2023.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti