MasterChef Suomi: Kinuskiomena-crumble, Pilvin resepti

MasterChef_EPS13_annos_PILVI_kuva_juuli_aschan_sveins_7723

MasterChef Suomi -sarjan 13. jaksossa kokataan makea ja suolainen annos omenasta.

Kokonaiset uuniomenat

  • 4 kpl suomalaisia hapokkaita omenoita
  • 0,75 dl sokeria
  • 50 g normaalisuolaista voita
  • Ripaus kanelitangosta raastettua kanelia

Omenakinuski

  • 1,5 dl sokeria
  • 0,75 dl vettä
  • 2,5 dl Valion kuohukermaa
  • ½ Granny smith omena

Omenacrumble

  • 1,5 dl kaurahiutaleita
  • 2 rkl puolikarkeita vehnäjauhoja
  • 0,5 dl sokeria
  • ½ punainen omena
  • 50 g normaalisuolaista voita
  • Ripaus kanelitangosta raastettua kanelia

Tuorejuusto-mascarponevaahto

  • ½ rasiaa maustamatonta tuorejuustoa
  • ½ (125 g) rasiaa mascarpone juustoa
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 dl tomusokeria
  • Ripaus kanelitangosta raastettua kanelia

Valmistusohje

KOKONAISET UUNIOMENAT: Kuori omenat ja poraa omenankota pois. Laita omenat uunivuokaan, ripottele sokeri omenoille ja jaa voi paloina omenoiden päälle. Laita vuoka uunin keskitasolle 225 asteeseen noin 15 min.

OMENAKINUSKI: Laita sokeri ja vesi kattiaan, keitä kunnes sokeri on paahtunut. Anna keittyä rauhassa, sekoittamatta, jotta sokeri ei kuohu kattilan reunoille. Keitä kerma kuumaksi, lisää pieneksi kuutioitu omena kerman joukkoon ja keitä hetken. Kaada kuuma kerma paahtuneen sokerin joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Varo kattilasta nousevaa kuumaa höyryä. 

OMENACRUMBLE: Kuori omena ja kuutioi pieneksi tasakokoiseksi kuutioksi. Sekoita kaurahiutaleet, jauhot, sokeri ja kaneli kulhossa, sulata voi ja kaada sekaan, sekoita, lisää lopuksi kuutioitu omenan puolikas. Levitä seos uunipellille leivinpaperin päälle ja laita pelti uuniin 225 asteeseen, noin 10-15 min, kunnes muru on rapeaa ja saanut kauniin värin.

TUOREJUUSTO-MASCARPONEVAAHTO: Laita juustot kulhoon ja pyöräytä vatkaimella notkeammaksi, lisää kerma ja tomusokeri joukkoon, mausta raastetulla kanelitangolla. Laita vaahto pursotuspussiin.

ANNOKSEN KOKOAMINEN: Aseta paistettu omena lautasen keskelle, lisää crumblea toiselle reunalle ja pursota vaahto sen viereen, koristele ohuilla granny smith omena siivuilla ja syötävillä kukilla. Kaada kinuski omenan sisään, juuri ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!