MasterChef Suomi: Omenaa viidellä tavalla, Iinan resepti
MasterChef Suomi -sarjan 13. jaksossa kokataan makea ja suolainen annos omenasta.
Ainekset
- 3 makeaa omenaa
- 3 kirpeää omenaa
- 2 dl täysmaitoa
- 4 dl kuohukermaa
- 1,5 dl sokeria
- 4 kananmunan keltuaista
- 3 tl kanelia
- 100 g vadelmia
- 0,2 dl vettä
- 1 rkl hunajaa
- 1 lime
Valmistusohje
Valmista jäätelömassa. Kuutioi 2 makeaa omenaa. Keitä kattilassa omenahilloke. Lisää kattilaan omenat, 3 rkl sokeria, 3 tl kanelia sekä puolikkaan limen mehu. Keitä, kunnes seoksesta syntyy hilloke ja tämän jälkeen soseuta se sauvasekoittimella.
Kiehauta toisessa kattilassa 2 dl kuohukermaa ja 2 dl täysmaitoa.
Vatkaa 1 dl sokeria ja 4 keltuaista kuohkeaksi. Yhdistä hilloke, kerma-maitoseos sekä keltuaisvaahto. Jäähdytä muutaman minuutin ajan pakkasessa, jotta massa viilenee huoneenlämpöiseksi ennen jäätelökoneeseen laittoa. Tämän jälkeen laita jäätelömassa jäätelökoneeseen tekeytymään.
Valmista omenakerma. Mehusta yhden kirpeän omenan mehu ja yhdistä se 2 dl kerman kanssa. Purista limen puolikkaan mehu. Vatkaa kerma kuohkeaksi.
Pannulle 2 rkl sokeria, kuutoi yksi makea omena ja lisää 2 rkl hunajaa. Karamellisoi.
Vadelma-omenakastike: Laita kattilaan 1 kirpeän omenan mehu, 100 g vadelmia, loraus vettä, ½ rkl sokeria. Keitä kasaan ja siivilöi.
Kokoa annos.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti