Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
Julkaistu
Sanna Mansikkamäki vinkkaa tuoreessa keittokirjassaan ruokia, jotka voi tehdä yhdessä astiassa (Readme, 2024). Tässä kätevässä uuniruoassa broileri ja juurekset paistetaan uunissa yhdessä astiassa.
- Aktiivinen valmistusaika: 15min
- Kokonaisvalmistusaika: 1h
Astia
- 1 (3½ l) kannellinen uunivuoka tai kannellinen kasari
Ainekset
- 2 pkt (à 300 g) keittojuureksia tai
- pakasteesta jotain haluamiasi valmiiksi
- pilkottuja juureksia
- 4 perunaa
- 1 tl suolaa
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 dl valkoviiniä tai vettä
- 4 dl vettä ja 1 kanaliemikuutio tai valmista
- kanalientä (myös kasvisliemi käy)
- 1 sitruuna
- 1 pkt (1,1 kg / 3 kpl) broilerin koipireisiä
- 1 tl suolaa
- 2 rkl harissamaustetahnaa
- 2 rkl juoksevaa hunajaa
Valmistusohje
- Avaa keittojuurespakkaukset ja asettele juurekset vuokaan. Pilko ne halutessasi pienemmiksi. Kuutioi neljä pestyä perunaa mukaan. Perunoita ei tarvitse kuoria.
- Mausta kasvikset suolalla, pippurilla ja oliiviöljyllä. Lisää vuokaan valkoviiniä.
- Murusta kanaliemikuutio veteen ja kaada neste vuokaan tai käytä valmista kanalientä.
- Raasta yhden sitruunan kuori kasvisten päälle. Leikkaa sitruuna neljään osaan ja asettele vuokaan.
- Mausta broilerin koipireidet suolalla ja harissalla. Hiero maustetahna hyvin nahan pintaan. Asettele ne vuokaan kasvisten päälle. Purista lihan ja kasvisten päälle juoksevaa hunajaa.
- Laita kansi päälle tai viritä päälle folio ja paista vuokaa 200 asteessa noin 45–50 minuuttia välillä sekoitellen. Poista kansi noin vartin paistamisen jälkeen.
- Voit halutessasi laittaa viimeiseksi viideksi minuutiksi uunin grillivastuksen päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti