Hiihtoliitto myllerryksessä – toiminnanjohtaja sai lähteä

Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Ismo Hämäläinen jättää tehtävänsä.

Hiihtoliitto kertoi perjantaina, että toiminnanjohtaja Ismo Hämäläinen jättää tehtävänsä osana liiton muutosprosessia. Prosessin "tavoitteena on johtokunnan johdolla määritellä vaadittavat muutostarpeet toiminnan kehittämiseksi ja selkeyttämiseksi", Hiihtoliiton tiedotteessa kerrotaan. 

Hämäläinen jatkaa Hiihtoliitossa asiantuntijaroolissa kesäkuun loppuun saakka. Hän ehti toimia Hiihtoliiton toiminnanjohtajana syyskuusta 2019 lähtien. Aiemmin Hämäläinen toimi Vierumäen valmennuskeskuksen johtajana vuodesta 2013. Hämäläinen on toiminut Hiihtoliitossa maastohiihdon naisten joukkueen valmentajana vuosina 2002–2006. Vuosina 2006–2009 hän valmensi maajoukkuetasolla Saksassa.

– Ismon toimikausi on ollut erittäin haasteellinen ja yhteiskunnallinen tilanne on auttamatta heijastunut toimintaan. Tällä hetkellä meillä on iso muutostarve ja tulevaisuuden rakentaminen vaatii uudenlaista tekemistä. Näin ollen vaikeitakin päätöksiä on tehtävä. Meidän tulee kyetä uusiutumaan, kehittämään toimintaamme sekä määritellä uudelleen, mitä Hiihtoliitto on tulevaisuudessa. Haasteemme johtuvat pitkälti taloustilanteesta, mutta meidän on kyettävä kehittämään myös rakenteita ja toimintakulttuuria. Tehty ratkaisu on ensimmäinen askel muutoksessa, Hiihtoliiton puheenjohtaja Sirpa Korkatti sanoo tiedotteessa.

Hiihtoliitto on viime vuosina paininut raskaiden talousvaikeuksien kanssa. Maaliskuussa liitto tiedotti tehneensä kesäkuusta 2022 lokakuun loppuun 2023 kestäneellä tilikaudella 1,28 miljoonan euron tappiot. Hiihtoliiton markkinointiyhtiö Nordic Ski Finland Oy:n tulos oli 632 000 euroa alijäämäinen. Yhtiölle tuli roimasti lunta tupaan kahden tappiollisesti järjestetyn Helsinki Ski Weeksin seurauksena. 

Hiihtoliitto aloitti viime kesänä koko henkilöstöä koskeneet lomautukset ja säästötoimenpiteet, joilla se tähtäsi yli 400 000 euron säästöihin. Vaikea taloustilanne näkyi myös päättyneen maailmancup-kauden kauden aikana. Esimerkiksi Pohjois-Amerikan maailmancupin osakilpailuihin matkusti säästösyistä normaalia pienempi suomalaisjoukkue

Hämäläinen sanoo tiedotteessa viimeisen vuoden olleen raskas koko organisaatiolle.

– Muutoksen eteenpäin vieminen vaatii johtokunnalta ratkaisuja ja tässä kohtaa se tarkoittaa, että jatkan organisaatiossa asiantuntijaroolissa erikseen sovituissa asioissa kesäkuun loppuun saakka. Haluan kiittää ajasta, jonka olen saanut työskennellä suomalaisen lumiurheilun eteen. Olen saanut työskennellä hienojen ihmisten kanssa, jotka ovat intohimoisesti pyrkineet edistämään lajiemme kehitystä, Hämäläinen kertoo.

Hiihtoliiton tiedottaa uuden toiminnanjohtajan hakuprosessista myöhemmin.

Lue myös:

    Uusimmat