Paralympiavoittaja Toni Piispanen rajussa onnettomuudessa harjoituksissa – "Ohjauslaite petti heti maaliviivan jälkeen"

Ratakelauksen kaksinkertainen paralympiavoittaja Toni Piispanen joutuu harjoituksissa sattuneen rajun törmäyksen takia lonkkaoperaatioon. Piispanen loukkasi itseään sunnuntaina kelausharjoituksessa Espoossa, kun hänen kelaustuolistaan petti ohjauslaite kovassa vauhdissa.

– Tein täysvauhtisia 100 metrin kelauksia hallissa, kun ohjauslaite petti heti maaliviivan jälkeen. Tuoli törmäsi täydellä vauhdilla seinään. Pysyin tuolin kyydissä, mutta reisiluu ja lonkka osuivat tuolin polvitukeen, Piispanen kertoo Urheiluliiton tiedotteessa.

– Törmäyksen seurauksena lonkasta meni luu poikki. Torstain operaatiossa luu yhdistetään ruuvilla ja siihen laitetaan lisäksi tukilevy.

Piispanen on valittu Japanin Kobessa 17.–25. toukokuuta järjestettäviin parayleisurheilun MM-kilpailuihin, mutta suomalaisen osallistuminen kisoihin on hämärän peitossa. Piispanen uskoo kuitenkin osallistuvansa elo-syyskuun taitteessa järjestettäviin Pariisin paralympialaisiin.

– Lääkäreiden mukaan kuntoutumisen edistymistä täytyy katsoa päivä kerrallaan. Tässä vaiheessa en osaa sanoa MM-kisoista mitään. Paralympialaisten aikaan minun pitäisi olla kunnossa, Piispanen sanoo.

Piispanen on voittanut T51-luokassa pyörätuolikelauksen paralympiakultaa Lontoossa 2012 ja Tokiossa 2021. Hän on myös luokan kaksinkertainen maailmanmestari ja kolminkertainen Euroopan mestari.

 

Lue myös:

    Uusimmat