Sivusto: F1-talli iski silmänsä entiseen Red Bull -kuskiin – Valtteri Bottakselle jäämässä vain yksi vaihtoehto

Red Bull yrittää järjestää Alexander Albonille tallipaikkaa F1-kaudeksi 2022.

Kaudella 2019 ykkösissä debytoinut Albon ajoi puoli kautta Red Bullin kakkostallissa ennen kuin hänet nostettiin Max Verstappenin rinnalle. Täksi kaudeksi Albon korvattiin Sergio Pérezillä, ja näin thaimaalaiskuljettajan vastuulle jäi kolmoskuskin rooli.

Kun Red Bull tiedotti vastikään tehneensä Pérezin kanssa jatkosopimuksen ja kakkostalli AlphaTauri on jatkamassa kaksikolla Pierre GaslyYuki Tsunoda, Red Bullilla ei ole tarjota Albonille ensi kaudeksikaan kisakuskin paikkaa.

Niinpä Red Bullin kerrotaan tarjonneen Albonia sekä Williamsille että Alfa Romeolle, jotka ovat käytännössä ainoat tallit, joissa on vielä kaksi paikkaa vapaana.

Suomalaisittain mielenkiintoista on, että italiankielinen Motorsport kertoo Albonin olevan tällä hetkellä Williamsin ykkösvaihtoehto mahdollisesti Mercedekselle suuntaavan George Russellin korvaajaksi. Kahtena muuna vaihtoehtona mainitaan tuore Formula E -mestari Nyck de Vries ja F2-kuski Guanyu Zhou.

Tämä tarkoittaisi sitä, että mikäli Bottakselle ei heru jatkosopimusta Mercedekseltä, hänen ensimmäinen ja ainoa vaihtoehtonsa näyttäisi tällä hetkellä olevan Alfa Romeo.

Lue myös:

    Uusimmat