Basilika-parmesaanifrikadelleja pastan kera
Kun on pastapäivällisen aika, tarjoile näitä lihapyöryköitä tomaattikastikkeessa. Keität frikadellit suoraan tomaattikastikkeessa, joten koko ateria valmistuu samalla kertaa.
Neljälle
- 600 g naudanjauhelihaa
- 1 keltasipuli
- 10 basilikanlehteä, tuoretta
- 5 salvianlehteä, tuoretta
- 1 kananmuna
- 1 dl raastettua parmesaanijuustoa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Tomaattikastike
- 1 prk tomaattimurskaa
- 1 keltasipuli
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 2 tl sitruunamehua
- suolaa ja jauhettua mustapippuria
Lisukkeeksi
- vastakeitettyä pastaa
Valmistusohje
1. Frikadellit: Hienonna yrtit. Riko muna kuppiin. Sekoita jauheliha, muna, juustoraaste ja mausteet notkeaksi taikinaksi. Muotoile taikinasta pieniä palloja kostutetun teelusikan ja kämmenen avulla.
2. Tomaattikastike: Paista sipuli öljyssä. Lisää tomaattimurska ja tomaattipyree. Laita frikadellit tomaattikastikkeeseen. Kuumenna kiehuvaksi, alenna lämpöä ja anna hautua 20 minuuttia. Lisää sitruunamehu ja mausta suolalla ja pippurilla.
3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Tarjoile pasta kastikkeen ja frikadellien kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti