Julkaistu
Testaa tv-kokki Harri Syrjäsen maukas lihapullapasta.
Ainekset
- 400 g naudan jauhelihaa
- 300 g pastaa
- nippu persiljaa
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 kananmuna
- 4 rkl soijaa
- 0,5 dl korppujauhoja
- 0,4 dl jallua tai konjakkia
- 1 rkl dijon-sinappia
- 2 dl kermaa
- pikku nippu timjamia
- 9 dl mietoa lihalientä
- 2 rkl voita
Valmistusohje
Näin valmistuu Harri Syrjäsen lihapullapasta:
- Silppua persilja ja valkosipuli.
- Riko kulhoon kanamuna, lisää persilja- ja valkosipulisilppu sekä korppujauhot ja soijasta puolet sekä jauheliha.
- Mausta suolalla ja mustapippurilla ja sekoita ainekset hyvin.
- Pyörittele seoksesta lihapullia.
- Laita kasariin voita ja paista lihapullia. Lisää konjakki ja liekitä (ei pakollista, sammuta liesituuletin liekittämisen ajaksi).
- Lisää lihaliemi, kerma, dijon, loput soijasta ja timjami.
- Kiehauta ja lisää pasta.
- Keittele hiljaa hymyillen 15 minuuttia, kunnes pasta on kypsää.
Katso kaikki Harri Syrjäsen reseptit!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti