Imanin maapähkinävoinuudelit
Julkaistu
Kun mielesi tekee jotain täyteläistä, mutta et jaksaisi nähdä hirveästi vaivaa, maapähkinävoinuudelit ovat vastaus. Iman Gharagozlu ja Leena Ahokas ovat lukuisia somen hittireseptejä luonut parivaljakko, joka tuo iloa seuraajiensa päivittäiseen (ruoka)elämään @imanjaleenasafkaa-tilinsä välityksellä. Maapähkinävoinuudeleiden ohje löytyy myös kaksikon kirjasta Arkisafkaa (WSOY 2023).
- Kokonaisvalmistusaika: 15min
- Annosmäärä: 2 annosta
- Ruokavalio: Maidoton
Ainekset
- 2 pakettia udon-nuudeleita (tai muita paksuja nuudeleita)
- 2 keitettyä kananmunaa
- pari kevätsipulin vartta hienonnettuna
- ripaus seesaminsiemeniä
- 1-2 rkl suolapähkinöitä murskattuna
- Jotain hapanta ja tulista, esim. kimchikurkkuja tai kimchiä
Kastike
- 2 rkl seesamiöljyä
- 2 rkl soijaa + loraus viimeistelyyn
- 2 tl inkivääriä raastettuna (tai purkista)
- 2 tl valkosipulia raastettuna
- 2 rkl maapähkinävoita
- 1 rkl riisiviinietikkaa
- noin 3-4 rkl nuudelien keitinvettä (tai enemmän jos haluat juoksevamman kastikkeen)
Valmistusohje
- Kuumenna pannulla keskilämmöllä kastikkeen kaikki ainekset keitinvettä lukuun ottamatta ja sekoita tasaiseksi.
- Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
- Lisää kastikkeen sekaan muutama ruokalusikallinen nuudelien keitinvettä ja sekoita tasaiseksi. Kaada kuumat nuudelit joukkoon. Sekoita niin että kastike tarttuu tasaisesti nuudeleihin.
- Viimeistele seesaminsiemenillä, kevätsipulilla, murskatuilla suolapähkinöillä ja pienellä lorauksella soijakastiketta. Tarjoile keitetyn halkaistun kananmunan ja kimchin tai muun hieman tulisen ja happaman kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti