Kinkkutäytteinen voileipäkakkurulla
Leivontabloggari Pullahiiri jakoi Viiden jälkeen -ohjelmassa 17.5.2023 mainion vinkin kevään juhlatarjoiluihin. Testaa voileipäkakkua rullan muodossa! Kinkkutäytteinen voileipäkakkurulla kannattaa tehdä jo juhlia edeltävänä päivänä.
Ainekset
Täyte
- 300 g maustamatonta tuorejuustoa
- 2,5 dl vispikermaa
- noin 0,5 dl kurkkusalaattia
- 200 g palvikinkkusiivuja
- puoli ruukkua tuoretta ruohosipulia
- rouhittua mustapippuria
- (suolaa)
Leipä
- 1 pkt (550 g/14–15 siivusa) tummaa paahtoleipää
Kostutus
- noin 1,5 dl kivennäisvettä tai lihalientä
Kuorrutus
- 1,5 dl vispikermaa
- 100 g maustamatonta tuorejuustoa
- (valkopippuria, suolaa)
Koristeluun
- versoja, kinkkusiivuja, kurkkua, leipätikkuja, yrttejä syötäviä kukkia
Valmistusohje
- Vatkaa täytteen tuorejuusto ja vispikerma paksuksi vaahdoksi.
- Leikkaa palvikinkkusiivut veitsellä pieniksi paloiksi, ja lisää kinkku sekä kurkkusalaatti vaahdon joukkoon.
- Pilko joukkkoon vielä ruohosipuli. Mausta täyte maun mukaan rouhitulla mustapippurilla sekä tarvittaessa suolalla. Sekoita täyte tasaiseksi.
- Leikkaa leivistä ohuesti reunat pois. Levitä leivät leivinpaperin päälle neljään riviin.
- Kostuta leivät käyttäen pullasutia tai lusikkaa apuna. Voit laittaa leipiä hieman lomittain, jotta kaikki leipien saumakohdat eivät muodostu samoihin kohtiin.
- Levitä täyte leipien päälle ja rullaa voileipäkakku leivinpaperin avulla tiiviiksi rullaksi.
- Laita vielä voileipäkakun päälle esimerkiksi folio, jotta kakku pysyy hyvin muodosssaan ja on samalla hyvin suojattu. Nosta voileipäkakku jääkaappiin ja anna olla siellä mielellään seuraavaan päivään.
- Ota folio ja leivinpaperi pois voileipäkakkurullan ympäriltä ja siirrä voileipäkakkurulla tarjoiluastialle. Leikkaa kakun päädyt siisteiksi.
- Vatkaa kuorrutetta varten vispikerma ja maustamaton tuorejuusto yhdessä paksuksi vaahdoksi.
- Mausta vaahto oman maun mukaan esimerkiksi ripauksella jauhettua valkopippuria ja suolaa.
- Levitä tai pursota kuorrute voileipäkakun päälle ja koristele voileipäkakku halumallasi tavalla esimerkiksi versoilla, kinkkusiivuilla, kurkulla, leipätikuilla, yrteillä ja/tai syötävillä kukilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti