Lohivoileipäkakku – Katin nerokas voileipäkakku kääräistään rullalle
Voileipäkakku kääräistään nyt rullalle! Loimulohirullakakku on tyylikäs ja superherkullinen voileipäkakku, joka valmistuu nopeasti ja vähistä raaka-aineista. Voit nauttia sen juhlan sijaan myös vaikka iltapalana. Täytteissä voit käyttää mielikuvitusta. Testaa Hellapoliisin helppo rullakakku.
Ainekset
- 12 isoa paahtoleipäviipaletta
- 2-3 dl kasvis- tai kalalientä
- 400 g yrtti- tai ruohosipulituorejuustoa
- 300 g smetanaa tai ranskankermaa
- 300 g loimulohta
- 1 ruukku tilliä
- musta- tai limepippuria myllystä
Pinnalle
- puolet yllä olevasta tahnasta
- 2 dl sinimailaisen ituja tai silmusalaattia
- 200 g loimulohta
- ½ paprika renkaina tai kuutioina
- 6-12 miniluumu- tai kirsikkatomaattia
- 1 punasipuli renkaina
- tilliä
Valmistusohje
Loimulohirullakakku (12 annosta) valmistuu näin:
- Leikkaa paahtoleivistä reunat ja asettele leivät leivinpaperin päälle vieretysten siten, että saat suorakaiteen mallisen levyn.
- Kostuta kasvis- tai kalaliemellä.
- Laita yrttituorejuusto kulhoon ja vatkaa joukkoon smetana tai ranskankerma.
- Jaa seos kahteen osaan ja murenna toiseen loimulohi ja hienonna joukkoon tilli. Rouhi mausteeksi musta- tai limepippuria ja sekoita.
- Levitä kalaseos leipien päälle reunaa myöten ja kääri rullaksi siten, että sauma jää alaspäin. Siirrä rulla tarjoiluvadille ja levitä pinnalle toinen seos siten, että rulla on kauttaaltaan kuorrutettu.
- Koristele mielesi mukaan iduilla tai silmusalaatilla, loimulohipaloilla, paprikarenkailla tai -kuutioilla, miniluumutomaateilla tai kirsikkatomaateilla, sipulirenkailla ja tillillä.
- Anna mielellään maustua hetki jääkaapissa ennen tarjoilua.
Vinkki! Voit täyttää ja kuorruttaa rullan jo edellisenä päivänä ja koristella seuraavana päivänä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti