Mainos
Helppo kukkakaali-parsakaalipiirakka 4:50

Kukkakaali-parsakaalipiirakka

12.8.2015. Arjan Leivontanurkan kotitalousopettaja Arja Elina Laine leipoi piirakan satokauden raaka-aineista.

Pyöreä piirakkavuoka, halkaisija 28-30 cm

  • 1 pkt Myllyn Paras Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikinaa (380 g)
  • tai Pyöreä Piirakkataikinaa, suolainen (380 g)

Täyte

  • 2-3 rkl voita
  • 1 nippu (puna)sipuleja varsineen
  • 400 g kukkakaalia (1 pieni)
  • 400 g parsakaalia (1 pieni)
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl jauhettua muskottipähkinää
  • 1 dl tuoretta rakuunaa tai persiljaa hienonnettuna
  • 2 dl ranskankermaa (1 tlk)
  • 200 g mustapippurituorejuustoa
  • 100 g mustaleimaemmentaljuustoraastetta
  • 1 muna

Valmistusohje

Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Valmista täyte paistamalla pannussa nopeasti (3-5 min) sipulit varsineen ja pilkotut kaalinnuput, mausta suolalla ja muskottipähkinällä sekä silppua joukkoon myös yrtit.

Levitä piirakkapohjalle paistettu sipuli-kaaliseos ja paista tällaisena 15 min 200-asteisen uunin alimmalla tasolla.

Sekoita erikseen ranskankermaan juustot ja muna. Kaada tämä 15 min esipaistetun piirakan päälle. Jatka paistamista 20 - 30 min kauniin väriseksi. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka ja paksumpi paistos, sitä pidempi paistoaika. Koristele tuoreella rakuuna- tai persiljasilpulla.

VINKKI: Voit tehdä piirakan myös lehtikaalista, jonka pieniä lehtiä tarvitaan noin 1 litra

Hyvää syntyy myös metsäsienisekoituksilla, esim. kantarelleilla ja mustilla torvisienillä.

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!