Ruotsalaiset lihapullat pekonilla
Lihapullat on usein valittu suosituimmaksi kotiruoaksi. Makuja-kokki Sami Garam tarjoaa niistä aidon ruotsalaisen version. Nauti helpoista ja maukkaista lihapullista vaikka joka viikko.
Ainekset
- 600 g vähärasvaista naudan jauhelihaa
- 50 g pekonia
- 1 kananmuna
- 1 dl kermaa
- 1 sipuli
- suolaa
- jauhettua valkopippuria
- 2 dl kermaa
- 2 rkl sinappia
- 1 rkl tomaattipyreetä
- 3 rkl vasikan fondia
- öljyä
Valmistusohje
Pilko sipuli ja pekoni ja kuullota niitä pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla. Riko kananmunan rakenne ja sekoita kermaan. Lisää sipuli-pekoniseos joukkoon.
Vaivaa jauheliha mukaan ja sekoita sileäksi taikinaksi. Anna maustua tovi ja pyöritä taikinasta huolellisesti tasakokoisia lihapullia. Paista uunissa 200 asteessa kymmenisen minuutttia ja nosta pyörykät kastikkeeseen.
Kuullota tomaattipyreetä ja sinappia keskenään tilkassa öljyä. Lisää kerma ja fondi mukaan.
Nosta lihapullat kiehuvaan kastikkeeseen ja hauduta muutama minuutti.
Tarjoa perunasoseen, maustekurkun ja puolukkasurveen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti