Itse tehdyt lihapullat
Lihapullat ovat suomalaista kansallisruokaa, jopa lounasravintoloissa saa itse tehtyjä lihapullia. Monet sekoittavat naudan- ja sianjauhelihaa suhteessa 70% nautaa ja 30% sikaa.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 500 g sika-nautajauhelihaa
- 1 ½ dl maitoa
- 2 rkl korppujauhoja
- 1 rkl raastettua keltasipulia
- 1 tl suolaa
- 1 maustemitta jauhettua valkopippuria
Tarjoiluun
- keitettyjä perunoita
- ruskeaa kastiketta
- puolukkahilloa
Valmistusohje
1. Sekoita korppujauhot ja maito. Anna turvota 15 minuuttia. Kuori ja raasta sipuli. Sekoita sipuli, suola ja pippuri korppujauhoseokseen. Lisää jauheliha vähän kerrallaan ja sekoita notkeaksi taikinaksi.
2. Muotoile jauhelihataikinasta saksanpähkinän kokoisia palloja vedellä huuhdotuin käsin. Laita vedellä huuhdotulle leikkuulaudalle odottamaan paistamista.
3. Paista lihapullat voissa. Ruskista ensin kuumalla pannulla ja anna jälkipaistua n. 4 minuuttia miedolla lämmöllä. Tarjoile ruskean kastikkeen ja keitettyjen perunoiden kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti