Uunissa paahdetut vihannekset

Tähän ruokalajiin voit valita mielivihanneksiasi, esim. kesäkurpitsaa, munakoisoa, paprikaa ja sipulia. Jos lisäät vielä perunoita ja juureksia, kuten porkkanoita tai mustajuuria, saat ruokaisan aterian.

4 hengelle

  • 1/2 kg varhaisperunaa
  • 2 munakoisoa
  • 2 kesäkurpitsaa
  • 2 paprikaa (erivärisiä)
  • 3 punasipulia
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 tl kuivattua oreganoa
  • karkeaa suolaa

Valmistusohje

1. Lämmitä uuni 250 asteeseen. Pese perunat harjalla, niitä ei tarvitse kuoria. Paloittele isommat perunat. Sirottele uunipannulle ja laita uuniin.

2. Huuhdo munakoisot, kesäkurpitsat ja paprikat. Paloittele vihannekset hieman isommiksi paloiksi kuin perunat. Kuori sipulit ja puolita ne. Lisää vihannekset pannulle, kun perunat ovat paistuneet 10 minuuttia.

3. Sekoita öljyyn ohueksi viipaloidut valkosipulinkynnet ja oregano. Valuta öljyseos vihannesten päälle. Sekoittele ja paista vielä noin 20 minuuttia, kunnes vihannekset ovat pehmeitä ja kauniin värisiä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.