Marinoidut paprikat ja munakoisot
- 5 paprikaa
- 3 dl öljyä
- 1 rkl hunajaa
- 2 rkl balsamicoa
- 2 valkosipulin kynttä halkaistuna
- tuoretta timjamia
- suolaa
- mustapippuria
Pese paprikat nopeasti kylmällä vedellä ja kuivaa hyvin. Halkaise ne ja poista siemenet. Hiero paprikoiden pintaan hieman oliiviöljyä ja paahda niitä 250 asteisessa uunissa kunnes pinta tummuu.
Nosta kuumat paprikat kulhoon ja peitä se kelmulla. Anna jäähtyä hetki ja kuori paprikat. Kaada marinadi päälle ja anna maustua vähintään yön yli.
Munakoiso
- 2 munakoisoa
- 1 rkl suolaa
- 1 tl sokeria muuten kts. Paprikat
Huuhtele munakoisot hyvin ja leikkaa niistä noin puolen sentin paksuisia viipaleita. Levitä ne pellille ja ripottele pinnoille suolaa ja sokeria. ’Itketä’ munakoisoja noin puoli tuntia.
Kuumenna parilapannu kuumaksi ja grillaa viipaleisiin kauniit raidat molemmin puolin. Jäähdytä ja lisää ne marinadiin kuten paprikatkin.
Marinoidut valkosipulit
- 8 valkosipulia
- 2 dl öljyä
- rosmariinia kokonaisia pippureita
- 2 kuivattua chiliä
- suolaa
Keitä kuorittuja valkosipulin kynsiä pari minuuttia kiehuvassa vedessä ja jäähdytä ne. Sekoita keskenään öljy, rosmariini, chili, pippurit sekä ripaus suolaa. Lisää valkosipulit joukkoon ja anna maustua pari päivää.
Resepti: Alex Nurmi / Ruokala