Jättikatkarapuvartaat
- 400 g jättiravunpyrstöjä
- 1 rasia kirsikkatomaatteja
- seesamöljyä ja/ tai rypsiöljyä
- 1 lime
- suolaa
- valkopippuria
Pujota kuoritut jättikatkaravunpyrstöt liotettuihin varrastikkuihin vuorotellen tomaattien kanssa.
Kuumenna paistinpannussa 2 tl seesamöljyä ja hieman rypsiöljyä.
Pariloi vartaita noin 1-2 minuuttia per puoli. Mausta limemehulla ja suolalla sekä pippurilla.
Mausteinen riisipaistos
- 4 dl kypsää pitkäjyväistä riisiä
- 1 tl kurkumaa
- 2tl raastettua inkivääriä
- 1 valkosipulin kynsi
- 0,5 tl chilijauhetta
- 2 rkl worchestershire-kastiketta
- nippu tuoretta korianteria
- rypsiöljyä
- ripaus suolaa
Kuumenna öljy pannulla ja lisää siihen kurkuma, chilijauhe, inkivääri ja hienonnettu valkosipuli. Kuullota hetki.
Lisää pannulle kypsä riisi ja anna paistua hetki. Mausta lopuksi worchestershire-kastikkeella ja hienonnetulla korianterilla. Lisää suolaa oman maun mukaan.
Reseptit: Henri Alén /Ruokala