Huippusuositut sisarukset Eppu ja Krisse Salminen kutsuivat Soppamiehen kesähuvilalle Pyhäjärven rannalle. Luvassa on aasialainen taskurapuillallinen.
Mustapippurilla maustetut taskuravut
- 8 kpl kokonaisia taskurapuja
- 50 g inkivääriä
- kaksi punaista chiliä
- 20 g mustapippuria murskattuna
- 4 rlk maapähkinäoljyä
- 3 kpl valkosipulin kynsiä
- 1 dl soijaa
- 2 dl osterikastiketta
- 2 rkl tummaa ruokosokeria
- 50 g voita
Kuullota kuumalla pannulla maapähkinäöljyssä pilkottu inkivääri, valkosipuli ja chili. Lisää pippuri ja muut aineet.Kuumenna taskuravut suolalla maustetussa vedessä. Halkaise ravut ja riko sakset. Mausta ravut mustapippurikastikkeella.
Ribsit ja BBQ-kastike
- 8 kpl possun ribsejä
- 2 dl tomaattimurskaa
- 2 kpl keltasipulia
- 50 g merisuolaa
Keitä ribsit tomaatilla ja sipulilla maustetussa liemessä kunnes ne ovat pehmeitä. Leikkaa annospaloiksi.
BBQ- kastike
- 50 g choricho makkaraa
- 2 kynttä valkosipulia
- 3 rkl siirappia
- 2 rkl muscovadosokeria
- 1 dl kahvia
- 1 dl punaviinietikkaa
- 2 dl tomaattimurskaa
- 1 dl coca-colaa
- suolaa ja mustapippuria
- 4 rlk soijaa
Laita kaikki aineet kattilaan ja keitä noin 45 min ja soseuta. Kastikkeen tulee olla riittävän paksua jotta se pysyy ribsien pinnalla. Levitä kastiketta ribsien päälle ja grillaa rapeiksi.
Coleslaw-salaatti
- 1 valkokaali
- 1 sipuli
- 1 porkkana leikattuna ohueksi
- kaksi paprikaa eri värejä leikattuna ohueksi
- 5 dl vettä, 20 g suolaa ja 3 dl väkiviinaetikkaa
Laita ainekset kulhoon ja kaada päälle mausteliemi. Anna marinoitua kylmässä kaksi tuntia. Kaada kaikki neste pois kulhosta. Sekoita kasviksiin majoneesia ja mausta suolalla ja pippurilla.
(Soppamies 11.8.2005)