Salvialla maustettua kuhaa
- 4 suomustettua kuhafileetä
- 1 nippu/ruukku tuoretta salviaa
- 1 sitruuna
- 50 g voita
- suolaa
- valkopippuria
Mausta kuhafileet lihapuolelta suolalla ja valkopippurilla. Aseta fileet pellille leivinpaperin päälle. Ruskista voi pannulla ja lisää joukkoon hienonnettua salviaa ja 1 sitruunan mehu. Lusikoi kuhafileiden päälle. Paista kala fileitä 200 asteisessa uunissa noin 7-10 minuuttia.
Parsa-perunapaistos
- 1 nippu vihreää parsaa
- 6 perunaa
- kevätsipulia
- nokare voita
- suolaa
- valkopippuria
Kuori parsat huolellisesti. Pilko ne noin 3 cm pitkiksi paloiksi. Kuori ja viipaloi perunat. Hienonna kevätsipuli. Keitä perunaviipaleet ja parsat kypsiksi (noin 5 minuuttia). Sulata kuumalla pannulla nokare voita tai tilkka oliiviöljyä ja lisää kypsät perunat sekä parsat mukaan. Pyöräytä pari kertaa ja lisää kevätsipuli. Mausta suolalla ja pippurilla.
Sitruuna-kermaviilikastike
- 1prk kermaviiliä
- 1 valkosipulinkynsi
- puolikas sitruuna
- pari tippaa tabascoa
- suolaa ja valkopippuria
Raasta puolikkaan sitruunan kuori ja purista mehu kermaviilin joukkoon. Hienonna mukaan myös valkosipulinkynsi. Mausta kastike tabascolla, suolalla ja valkopippurilla. Anna kastikkeen tekeytyä hetki jääkaapissa ennen tarjoilua.
Resepti: Henri Alén