14-vuotiaasta ruotsalaisesta kohistaan – Helmut Markolta räväkkä kommentti

Kartingin eurosarjan voittanut 14-vuotias ruotsalainen Scott Kin Lindblom on herättänyt kiinnostusta lupauksia talliinsa kahmivalla Red Bullilla.

Lindblom varmisti viime viikonloppuna Napolin Sarnon radalla ylivoimaisen voiton WSK Euro -sarjassa, jonka ovat aikoinaan voittaneet eri luokissa myös nykyiset F1-tähdet Max Verstappen, Charles Leclerc ja Lando Norris.

14-vuotias ruotsalainen kruunattiin toiseksi ylimmän eli OK-luokan mestariksi hulppealla 145 pisteen erolla seuraavaan kilpailijaan. Leclerc voitti saman luokan mestaruuden vuonna 2012 ja ensi kaudella Mercedeksen F1-kuskina debytoiva Andrea Kimi Antonelli vuonna 2020.

Seuraavaksi Lindblom palaa koulun penkille. Hän joutuu ikänsä takia jatkamaan kartingsarjoissa ensi vuoden elokuuhun asti, jolloin hän täyttää 15 vuotta. Vasta sen jälkeen on mahdollista siirtyä Formula 4 -autoihin.

Tällä välin Red Bull on jo ehtinyt kiinnittää ruotsalaisen junioriakatemiaansa. Lindblom kutsuttiin kesällä testeihin Espanjan Jereziin. Aftonbladet-lehden mukaan tiimin kokenut kykyjenetsijä Helmut Marko oli vakuuttunut nuoren kuskin taidoista.

Isä Jan Lindblom kertoo, että moottorimurheiden sävyttämä päivä päättyi lupaavasti, kun Scott onnistui oikaisemaan auton sivuluisussa tultuaan täyttä kaasua mutkaan.

– "Tuolla pienellä on munaa ja auton hallintaa", Marko tokaisi Lindblomin kertoman mukaan.

– Sitten hän sai sopimuksen. Nyt heillä on suunnitelma hänen osalleen aina formula ykkösiin asti. 80 prosenttia [junioriohjelmaan] liittyneistä lentävät ulos saman tien. Toiset pääsevät F1:een asti, Lindblom tietää.

Scott Kin Lindblomin tavoitteena on yltää F1-sarjaa viiden vuoden kuluessa.

– Olen aina halunnut voittaa formula ykkösten maailmanmestaruuden, nuori kuski sanoo Aftonbladetille.

Lue myös:

    Uusimmat