15-vuotias tyttö teki ilmoituksen raiskauksesta – teinipojat hirttivät epäillyn metsään Ruotsissa

Viisi teini-ikäistä tuomittiin osallisuudesta murhaan, jossa 26-vuotias mies hirtettiin Hjälstavikenin luonnonsuojelualueella lähellä Enköpingiä Uppsalan läänissä. Asiasta uutisoi SVT.

Uppsalan käräjäoikeus tuomitsi viisi teini-ikäistä murhasta ja avunannosta 26-vuotiaan miehen murhaan. Mies löydettiin hirtettynä puuhun luonnonsuojelualueella viikko teon jälkeen. 

Syytettyinä jutussa olivat neljä veljestä ja 15-vuotias tyttö.

Murhasta tuomittiin kolme veljestä, joista 19-vuotias sai elinkautisen vankeusrangaistuksen ja kaksi nuorempaa tuomittiin neljäksi vuodeksi suljettuun nuorisolaitokseen.

Neljäs veli ja 15-vuotias tyttö tuomittiin avunannosta murhaan niin ikään suljettuun nuorisolaitokseen kolmeksi ja puoleksi vuodeksi.

Syyttäjät arvioivat teon mahdolliseksi motiiviksi kostoa väiteystä pahoinpitelystä. SVT paljasti aiemmin syksyllä, että syytetty tyttö oli tehnyt uhrista rikosilmoituksen kuukautta ennen murhaa. Tyttö teki rikosilmoituksen raiskauksesta. 

Uhria houkuteltiin seksillä

Käräjäoikeuden tuomion mukaan uhri houkuteltiin murhapaikkaan lupaamalla hänelle seksipalveluja. Tuomiossa kerrotaan, että mies vietiin metsään ja hirtettiin köydellä, jonka veljekset olivat ostaneet murhaa edeltäneenä päivänä. 

Uhri kuoli joko kuristumalla tai hirttämiseen.

– Itse murhasta ei ole suoria todisteita tunnustusten tai todistajien muodossa. Sen sijaan löytyy suuri määrä olennaisia todisteita, jotka kertovat kaikkien syytettyjen syyllisyydestä, kommentoi oikeuden puheenjohtaja Lars Holmgård tiedotteessa. 

Tuomiossa kerrotaan, että teon jälkeen yksi veljistä käytti uhrin matkapuhelinta tyhjentääkseen tämän pankkitilin. 

Holmgårdin mukaan todisteina toimivat myös muun muassa hirttoköyden ostotiedot, köydestä löydetyt DNA-näytteet ja chat-keskustelut ennen ja jälkeen tapahtuneen sekä todistajien lausunnot siitä, mitä syytetyt olivat sanoneet ennen ja jälkeen tapahtuneen.  

Lue myös:

    Uusimmat