16-vuotiaan Luke Littlerin satumainen MM-tarina ei saanut kultaista kruunua – tilille silti muhkea palkintopotti

16-vuotias Luke Littler järjesti jättiyllätyksen dartsin MM-kisoissa Lontoossa, kun hän voitti matkalla finaaliin useita dartsin huippunimiä. Myöhään keskiviikkona heitetyssä finaalissa hän jäi kuitenkin toiseksi Luke Humphriesille, joka voitti MM-tittelin luvuin 7–4.

Voittaessaan Littleristä olisi tullut lajin nuorin maailmanmestari.

Littler oli ennen MM-turnausta maailmanlistalla sijalla 164, kun finaalivastustaja Humphries oli kolmantena. MM-saavutuksensa myötä Littler löytää itsensä listalta 32 parhaan joukosta.

28-vuotias Humphries heitti finaalissa keskiarvolla 103,67 ja Littler puolestaan keskiarvolla 101,13, kertoo muun muassa BBC.

Maailmanmestaruus oli Humphriesille ensimmäinen.

– En osaa sanoin kuvailla, kuinka hienolta tämä tuntuu, Humphries sanoi BBC:n mukaan Sky Sportsille.

– Koko päivän ajattelin mielessäni, että hoida tämä nyt, sillä kohta hän (Littler) dominoi dartsin maailmaa. Hän on hieno kilpailija, Humphries jatkoi.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Littler puolestaan sanoi kisan olleen uskomaton kokemus, vaikka hän löysikin sanomista omasta suorituksestaan.

– Hyvin tehty Lukelta, hän ansaitsee tämän, Littler sanoi Sky Sportsin mukaan.

Humphries kuittaa voitostaan 500 000 puntaa eli noin 580 000 euroa. Littler puolestaan ansaitsi onnistumisestaan MM-kisoissa 200 000 puntaa.