17-vuotias ukrainalaislupaus kuoli – Saksassa puhkesi hirvittävä välikohtaus

17-vuotias ukrainalainen koripallolupaus Volodymyr Jermakov on kuollut puukotettuna Saksassa, kertoo muun muassa T-Online.

Düsseldorfilaista ART Giantsin juniorijoukkuetta edustanut Jermakov oli Oberhausenissa ennen seuraavan päivän ottelua, kun häntä ja hänen joukkuekaveriaan Artem Kozatshenkoa puukotettiin lauantaina. 

Jermakov kuoli sairaalassa vammoihinsa, kun taas Kozatshenko on edelleen tehohoidossa. The Kyiv Independent kertoo, että Ukrainan ulkoministeriön tiedottajan mukaan Kozatshenkon tila on vakaa, eikä hänen henkensä ole vaarassa.

Välikohtaus bussipysäkillä

Focus raportoi välikohtauksen puhjenneen poliisin mukaan kahden nuorisoryhmän sanallisesta selkkauksesta bussissa. 

Kun linja-autosta oli astuttu Willy-Brandt-Platzin bussipysäkillä Oberhausenissa ulos, kahnaus muuttui väkivaltaiseksi ja neljä nuorta haavoittui veitseniskuista. Kaksi heistä oli ukrainalaisia, iältään 17- ja 18-vuotiaita. Muut olivat 14-vuotias syyrialaispoika ja 13-vuotias saksalaistyttö, jolla on libanonilaisjuuret, ja hekin loukkaantuivat vakavasti.

Kaksi epäiltyä otettiin kiinni sunnuntaina. Pidätysmääräys annettiin 15-vuotiaasta saksalaisesta, jolla on turkkilaisjuuret. 14-vuotias saksalainen, jolla on kreikkalaisjuuret, luovutettiin sen sijaan huoltajille riittämättömien todisteiden vuoksi.

Kiovan koripalloliiton mukaan tapauksen motiivina olisi ollut Ukraina-viha. Saksan poliisi ei sen sijaan usko T-Onlinen mukaan poliittiseen motiiviin.

Tapaus on tutkittavana.

Kuollut Jermakov pelasi Ukrainan nuorisomaajoukkueessa EM-kisoissa Bulgariassa vuonna 2022. Hän oli paennut Venäjän käymää hyökkäyssotaa kotimaastaan viime kesänä Saksaan.

Lue myös:

    Uusimmat