17-vuotias vertasi itseään rallikuskiin, kaverit pyysivät hidastamaan – 16-vuotias jääkiekkoilija kuoli ulosajossa

Turma tapahtui Huittisissa viime vuoden elokuussa. Kyydissä olleet kertoivat, että kuski oli verrannut itseään rallikuskiin ennen ulosajoa.

Satakunnan käräjäoikeus tuomitsi maanantaina nuoren miehen ehdolliseen vankeuteen Huittisten viimekesäisestä kuolonkolarista.

Elokuisessa turmassa kuoli autossa matkustanut 16-vuotias poika. Syytetty kuski sekä kolme muuta alaikäistä matkustajaa saivat vammoja.

Onnettomuus tapahtui hieman puolenyön jälkeen viikonloppuyönä. Oikeus katsoi näytetyksi, että ennen sitä syytetty oli ajanut ainakin 100 km/h nopeudella tiellä, jossa rajoitus oli 50 km/h.

Mutkassa kuski menetti auton hallinnan. Auto ajautui ojaan, osui ojarumpuun ja lensi siitä useiden metrien päähän päätyen oikein päin pyörilleen.

Ulosajossa kuoli takapenkillä matkustanut 16-vuotias poika, joka oli paikallisen jääkiekkojoukkue Lauttakylän Lujan pelaaja.

Lisäksi myös takapenkillä matkustaneet kaksi 17-vuotiasta poikaa sekä apukuskin paikalla istunut 16-vuotias poika saivat eriasteisia vammoja.

Oli kaahannut vaarallisesti jo aiemmin

Syytetty oli tapahtuma-aikaan 17-vuotias ja oli saanut ajokortin vain paria viikkoa aiemmin. Matkustajien mukaan syytettyä oli pyydetty vähentämään nopeutta ennen turmaa, mutta tämä ei ollut totellut. Sen sijaan hän oli verrannut itseään rallikuskiin ja sanonut, että pystyy ajamaan tuntemillaan teillä kovalla nopeudella.

Oikeuden mukaan syytetty oli jo aiemmin samana iltana liki törmännyt linja-autoon sekä ajanut kovaa ylinopeutta ohitustilanteessa. Silloin hänen kyydissään oli vasta yksi muista nuorista.

Käräjäoikeus katsoi, että sittemmin 18 vuotta täyttänyt mies syyllistyi kahteen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, törkeään kuolemantuottamukseen ja kahteen törkeään vammantuottamukseen nuorena henkilönä. Sen mukaan oikeudenmukainen seuraamus tästä oli 1,5 vuotta ehdollista vankeutta.

Syytetty kiisti oikeudessa syyllistyneensä törkeisiin rikoksiin. Hän sanoi, ettei ollut ymmärtänyt, että jotain voisi sattua ja pyysi anteeksi kaikilta, joille oli aiheuttanut tuskaa ja kärsimystä.

Lue myös:

    Uusimmat