Kylmäsavulohipastavuoka
- 500 g simpukkapastaa
- 200 g kylmäsavulohta siivuina
- 150 g pakastepinaattia
- 2 dl ruokakermaa
- 2 kananmunaa
- 1 tl timjamia
- ripaus cayennenpippuria
- mustapippurirouhetta
- suolaa
Sulata pinaatti. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä niin, että se jää hieman raa-aksi. Sekoita kermaan pinaatti, kananmunat ja mausteet. Leikkaa lohi siivuiksi. Sekoita pasta, siivutetut lohisuikaleet ja kerma-pinaattiseos ja kaada paiston kestävään vuokaan. Paista 200 asteisessa uunissa noin 20-30 minuuttia.
Uuniomenat
- 4 kiinteää omenaa
- Täyte:
- 0,5 dl fariinisokeria
- 50 g voita
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 dl pähkinärouhetta
- Tarjoiluun:
- kinuskikastiketta ja jäätelöä
Ota omenaporalla omenoista siemenkodat pois. Lado omenat vuokaan. Valmista täyte: Anna voin pehmetä huoneenlämpöiseksi ja sekoita siihen fariinisokeri, vaniljasokeri ja pähkinärouhe. Täytä omenan kodat täytteellä. Paista omenoita 200 asteisessa uunissa n. 40 minuuttia. Tarjoile kinuskikastikkeen ja jäätelön kanssa.
Reseptit: Sanna Miettunen