Täytetyt tonnikala-avokadot
- 4 kypsää avokadoa
- 2 prk tonnikalaa
- 1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
- 2 punasipulia
- pari tippaa tabascoa
- rakeista merisuolaa
- mustapippurirouhetta
Halkaise avokadot ja poista niistä kivet. Lohko hedelmäliha kulhoon lusikalla. Kuutioi sipuli. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja nostele täyte tyhjiin avokadon kuoriin. Ripottele päälle mustapippurirouhetta ja suolaa.
Lämpimät ruispatongit
- 1 ruispatonki
- öljyä
- suolaa
- 1 pss pakasteherneitä
- kourallinen basilikanlehtiä
- 2 valkosipulinkynttä
- 2-5 rkl öljyä
Leikkaa patonki neljään osaan ja halkaise palat. Voitele puolikkaat öljyllä ja suolalla. Paahda kuumassa 200 asteisessa uunissa 5-10 min. Sekoita öljy, herneet, basilika ja valkosipulinkynnet tehosekoittimessa tahnaksi ja nosta paahtuneiden leipien päälle.
Reseptit: Alex Nurmi