0,7-1 kg:n perattu siika, kuha tai kirjolohi
1 tl suolaa, mustapippuria myllystä
2-3 timjamin- tai rakunanoksaa
4-6 perunaa
1 salaattifenkoli
1 sipuli
1 kesäkurpitsa ( -1 munakoiso)
3-5 tomaattia
vähän hyvää rypsi- tai oliiviöljyä
1 sitruuna
1/2 tl suolaa, mustapippuria myllystä
tuoreita basilikan ja timjamin lehtiä
2-3 dl kalalientä (fondista) tai kuivaa valkoviiniä+ kalalientä
1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen
2. Suomusta, perkaa ja huuhdo kala tarvittaessa. Muista poistaa kidukset. Kuivaa talouspaperilla. Ripottele kalan sisälle ja päälle suolaa ja mustapippuria ja sujauta timjaminoksat mahaan.
3. Huuhdo kasvikset ja kuori sipuli ja perunat tarvittaessa. Leikkaa perunat, sipuli ja fenkoli ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi myös kesäkurpitsa ja munakoiso, jos käytät sitä sekä tomatit ja sitruuna.
4. Kypsennä ruoka soikeassa isohkossa vuoassa. Lado pohjalle viistosti vähän pystyyn perunaviipaleet, sen päälle fenkoli-, munakoiso- ja kesäkurpitsa- sekä viimeeksi paksuhkot tomaattiviipaleet niin että keskikohdassa on vähiten kasviksia. Ripottele sekan mausteita ja yrttejä sekä sipulirenkaan puolikkaita. Ideana on että kaikki kasvikset näkyvät vähän.
5. Kaada kalaliemi vuokaan ja pirskottele päälle vähän öljyä.
6. Nosta kala kasvisten keskelle syvennykkseen. Peitä kalan pinta sitruunaviipaleilla.
7. Kypsennä vuokaa 200 asteessa 45-60 minuuttia uunin alaosassa. Kokeile kalan ja perunoiden kypsyyttä. Tarjoa lisäksi ruisleipää.
Mustaherukkavaahto
n. 3 dl perattuja mustaherukoita
1-2 rkl sokeria
1 valkuainen
1 tlk (2dl) vanilja- tai kinuskikastiketta
koristeeksi:
kokonaisia marjoja ja tuoreita mintun lehtiä
1. Soseuta herukat ja sokeri tehosekoittajassa tai monitoimikoneessa. Lisää valkuainen ja anna käydä kuohkeaksi ja vaaleaksi.
2. Lisää vähitellen vanilja- tai kinuskikastike tai vatkaa kastike erikseen vaahdoksi ja yhdistä se marjavaahtoon.
3. Jaa tarjoilumaljoihin ja ripottele päälle muutama herukka ja mintunlehti
Toimittajana Kati Nappa
Uusimmat
-
14:14
Poliisi ampui miestä Tampereella – Syyttäjälaitokselta lisätietoa
-
14:11
HIFK näytti yllätyshankinnalle ovea
-
13:54
Jenni Alexandrovan poika 15 vuotta – suloiset lapsuuskuvat julki
-
13:50
Suomen perinneruoka säikäytti NHL-tähden – "Se oli hämmentävää"
-
13:44
Suora lähetys pian: Stubb kertoo, mitä puhunut Kiinan kanssa Venäjästä ja Pohjois-Koreasta
-
13:38
Syy suomalaiskauppojen salaattisekasortoon selvisi: "On tämä sellainen saakelin show"
-
13:38
Järisyttäviä kulissipaljastuksia: Näin varma Vinicius Junior oli Ballon d'Orin voitosta
-
13:30
Poliisi tutkii: Taksikuski ryösti asiakkaan, pahoinpiteli ja ajoi päältä Vantaalla – epäilty yhä karussa
-
13:07
Virolta nootti Venäjälle
-
13:02
Uusi yritys: Tuskaiselta Ilvekseltä taas peliliike SM-liigassa
-
13:01
Venäjä ärähti Suomen takavarikoista – Kreml uhkailee oikeustoimilla
-
12:33
Kuulapyssyn kanssa liikkunut mies aiheutti poliisitehtävän Oulussa
-
12:24
Terrafame aloittaa muutosneuvottelut – koskevat yli 800 työntekijää
-
12:17
Kertoivatko Leijonien valinnat totuuden Liigasta? Antti Pennanen löi pöytään kovia lukemia
-
12:12
Vaasan Sport isossa ahdingossa: "Tarvitaan puoli miljoonaa euroa"
-
12:10
Stubbilta heti suora viesti Kiinalle – Xi nosti esiin yllättävän asian suomalaisista
-
12:04
Helsingin hovioikeus kumosi Kulmunin entisen avustajan petostuomion
-
11:55
Anna Puu ja Jukka Immonen viettivät merkkipäiväänsä – artisti jakoi herttaisen postauksen: "Joka päivä valitsen sinut"
-
11:53
Kysely: Suomen venäjänkielisistä yli joka kymmenes hyväksyy Venäjän sotatoimet Ukrainassa – lähes puolet kieltäytyi vastaamasta
-
11:46
Joukkoliikenteen lipunhintoihin reilu korotus Helsingin seudulla
-
Lataa lisää