2.6. Piknik-reseptikisan voittajat

Julkaistu 02.06.2006 00:00

Piknikpiirakat

(n.16 kpl)

  • 1 pkt voi- tai lehtitaikinalevyjä (500 g)
  • Täyte:
  • 200 g savukinkkua suikaleina
  • 200 g juustoraastetta (tai 100 g juustoraastetta ja 100 g auramuruja)
  • 3 kananmunaa
  • 1 tlk smetanaa
  • 1 rkl tuoretta persiljaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • hienonnettua musta- ja valkopippuria

Taikina kannattaa ottaa sulamaan ajoissa, ainakin 45 minuuttia ennen käyttöä. Sekoita täytteen aineet keskenään. Piirakoihin kannattaa käyttää mieluiten folio- tai alumiinimuotteja tai sitten kahta paperista muffinivuokaa päällekkäin. Leikkaa voi- tai lehtitaikinalevyt keskeltä poikki neliöiksi, näin saat 16 pientä piirakkapohjaa. Levitä taikinapalanen muotin pohjaan ja reunoille. Sekoita kulhossa kinkkusuikaleet, juustoraaste, kananmunat, smetana, persilja sekä mausteet. Lusikoi täytettä vuokiin taikinan päälle. Paista 200 asteisen uunin keskitasolla n. 20-30 minuuttia.

Resepti: Tuula Lång

Kookossuklaaruudut

  • Pohja:
  • 150 g voita
  • 6 munaa
  • 3 dl sokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl leivinjauhetta
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 300 g kookoshiutaleita
  • Kuorrutus:
  • 100 g suklaata
  • 50 g kookosrasvaa
  • Koristeluun:
  • 100 g kookoshiutaleita

Sulata voi. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää vaahtoon vaniljasokeri, voisula, kookoshiutaleet sekä jauhoseos. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada se leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Paista 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Valmista kuorrutus: sulata suklaa ja kookosrasva kattilassa miedolla lämmöllä. Jäähdytä ja levitä paistetun vielä lämpimän pohjan päälle. Paahda kuivalla, mutta kuumalla pannulla kookoshiutaleet kullanruskeiksi. Ripottele pohjan päälle, paloittele ja nauti.

Resepti: Liimatainen Sanna

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle