Kaali-kasvispata
- 1/2 valkokaali
- 200 g hapankaalia
- 1 prk tomaattimurskaa
- 2 sipulia
- 2 porkkanaa
- 200 g vihreitä papuja
- 3-4 varsisellerin vartta
- oreganoa
- timjamia
- chiliä
- (suolaa)
- kylmäpuristettua rypsiöljyä
- Liemi:
- Tomaattimurskan liemi
- sipulia
- porkkanaa
- selleriä
- yrttien varret
- vettä
- valkopippuria
Suikaloi kaali ja hienonna sipuli. Paloittele porkkanat sekä varsiselleri. Kuullota edellisiä öljytilkassa kattilassa tai padassa 5-10 minuuttia. Lisää joukkoon tomaattimurska, pavut, chili, mausteet sekä vihannesliemi. Hauduta kunnes kasvikset ovat kypsiä. Tarkista maku. Tarjoa pata tumman riisin kera.
Keitä vihanneksista, tomaattiliemestä sekä vedestä maukas liemi pataa varten.
Resepti: Jyrki Sukula/Ruokala