Jauheliha-sienimureke
- 800 g jauhelihaa
- 5 dl metsäsieniä (suppilovahveroa)
- 1 kananmunaa
- 1 dl korppujauhoja
- 1,5 dl lihalientä
- suolaa
- mustapippuria
Sekoita jauhelihan joukkoon kananmunat ja lihaliemessä turvotetut korppujauhot. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita taikina hyvin ja levitä se leivinpaperin päälle noin 2 cm paksuksi levyksi. Paista sienet kevyesti pannulla ja lusikoi taikinan päälle. Kääri tiukaksi rullaksi ja nosta uunivuokaan. Paista mureketta 175 asteisessa uunissa 30-40 minuuttia.
Uunijuurekset
- 200 g naurista
- 200 g lanttua
- 200 g palsternakkaa
- 200 g punajuuria
- n. 1 dl vaaleaa siirappia
- tuoretta timjamia
- suolaa
- pippuria
- 30 g voita
Paloittele kuoritut juurekset isoon kulhoon, kaada joukkoon siirappi ja lisää kaikki mausteet. Sekoita hyvin ja kaada ainekset voideltuun uunivuokaan. Lisää joukkoon voinokareet ja paahda 175 asteisessa uunissa 40-50 minuuttia.
Reseptit: Alex Nurmi