22 vuoden vankeustuomion brutaalista murhatapauksesta saanut pelaaja vapautui – uusi seurakin on jo löytynyt

Entisen tyttöystävänsä murhan järjestämisestä 22 vuoden vankeustuomion saanut brasilialaismaalivahti Bruno Fernandes de Souza on päässyt ehdonalaiseen vapauteen ja löytänyt uuden jalkapalloseuran.

Bruno Fernandes de Souza tuomittiin 22 vuodeksi ja kolmeksi kuukaudeksi vankeuteen maaliskuussa 2013 syyllisenä murhan järjestämiseen, ruumiin piilottamiseen ja vauvan sieppaamiseen. Jalkapalloilija tunnusti juonineensa entisen tyttöystävänsä Eliza Samudion murhan.

Joukkio, johon kuuluivat muun muassa entinen poliisi ja Bruno Fernandes de Souzan vaimo, oli kidnapannut ja murhannut näyttelijänä ja mallina toimineen Samudion vuonna 2010. Samudion ruumis paloiteltiin ja syötettiin rottweiler-lemmikkikoirille.

Poliisi löysi vauvan

Bruno-etunimellään laajasti Brasiliassa tunnettu maalivahti oli tavannut Samudion juhlissa vuonna 2009, ja Samudio tuli väitetysti vahingossa raskaaksi.

Maalivahti vaati Samudiota tekemään abortin, mutta Samudio ei halunnut, vaan vaati Brunoa kantamaan vastuuta lapsen isyydestä. Lopulta jalkapalloilija järjesti naisen murhan.

Poliisi löysi Samudion neljän kuukauden ikäisen vauvan Belo Horizonten slummialueelta, jonne Brunon vaimo Dayane oli lapsen väitetysti jättänyt. DNA-testit vahvistivat myöhemmin Brunon isyyden, minkä jälkeen lapsi luovutettiin Samudion äidin hoteisiin.

"Ei ole seuran tehtävä tutkia"

Brunon suljettu vankeus muutettiin puoliavoimeksi vuonna 2019. Kyseisessä järjestelmässä vangit saavat tehdä töitä vankilan ulkopuolella päiväsaikaan, mutta heidän on palattava vankilaan joka yöksi.

Varginhan vankilan riittämättömien tilojen myötä Brunon annettiin kuitenkin nukkua kotonaan, jossa hänet määrättiin oleskelemaan joka yö kello 20:n ja aamukuuden välillä.

Tämän vuoden tammikuussa Rio de Janeiron tuomioistuin päästi Brunon ehdonalaiseen vapauteen.

Tätä nykyä 38-vuotias mies pääsee jälleen pelaamaan myös jalkapalloa. Saopaulolainen amatööriseura Orion FC nimittäin julkisti viime keskiviikkona tehneensä sopimuksen Brunon kanssa.

Seuran varapuheenjohtaja Renato Souza Mendonca sanoi Brasilian CNN:lle nähneensä Brunoa televisiossa ja perusteli hankkineensa maalivahdin "auttamaan joukkuettaan". Hänen mukaansa Orion on perinteinen seura, joka ei koskaan hyväksy minkään sortin väkivaltaa.

– Ei ole seuran tehtävä tutkia, mitä mies on tehnyt henkilökohtaisessa elämässään. On urheilijan tehtävä saapua paikalle, suoriutua peleissä ja auttaa joukkuetta voittamaan, varapuheenjohtaja sanoi.

Bruno on tehnyt viime vuosina sopimuksia useiden seurojen kanssa ja pelannut vankeutensakin aikana otteluita. Hän on pelannut aiemmin urallaan muun muassa brasilialaisissa huippuseuroissa Atletico Mineirossa, Corinthiasissa ja Flamengossa.

Lue myös:

    Uusimmat