Lohisushi
- 4 palaa näkkileipää
- lohta
- wasabimajoneesia
- koristeeksi merilevää
Leikkaa näkkileipä neljään osaan terävällä veitsellä. Pyyhkäise pinta wasabimajoneesilla ja leikkaa lohesta tai tonnikalasta kaunis pala näkkileivän päälle. Leikkaa merilevästä pituussuunnassa nauhoja. Kierrä nauha leivän ympärille koristeeksi.
Kurkkuvenesushi
- 2 kurkkua
- n. 4 palaa näkkileipää (leikattuna n. 1,5 cm paksuiksi pitkulaisiksi siivuiksi)
- wasabia
- koristeeksi merilevää
Leikkaa kurkku n. 2-3 cm paloiksi. Leikkaa palat kahtia pituussuunnassa ja kaiverra kostea sisus pois. Sivele pitkulaisen näkkileipäpalan alaosa wasabilla ja nosta se kurkun kuoppaan. Leikkaa merilevästä pituussuunnassa nauhoja. Kierrä kurkun ympärille koristeeksi.
Näkkäri-juustokakku
- Pohja:
- 10 palaa näkkileipää
- 100 g voita sulatettuna
- 2 tl aitoa vaniljasokeria
- 0,5 dl sokeria
- 2 tl kanelia
- Täyte:
- 500 g maitorahkaa
- 400 g Philadelphia-tuorejuustoa
- 1 dl tomusokeria
- 1 pestyn sitruunan mehu ja kuori
- 1 rkl perunajauhoja
- 3 kananmunaa
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vuoraa kakkuvuoan pohja leivinpaperilla. Murenna näkkileivät muovipussissa kauliten ja kaada murut kulhoon. Sekoita joukkoon sulatettu voi, vaniljasokeri, sokeri ja kaneli. Painele seos tiiviisti kakkuvuokaan. Sekoita täytteen ainekset. Levitä täyte kerrokseksi murujen päälle. Kypsennä kakkua uunin alaosassa noin 45 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt.
Vadelmakastike juustokakulle
- 500 g vadelmia
- 1 dl sokeria
- 1 dl vettä
Kuumenna ainekset kattilassa kunnes sokeri on sulanut. Paseeraa kastike siivilän läpi ja tarjoile juustokakun kanssa.
Reseptit: Sanna Miettunen