- 500 g tuoretta hapankaalia
- 250 g ohrasuurimoita
- 250 lämminsavustettua pekonia
- 2 sipulia
- vettä
- suolaa
- ripaus sokeria
- tilkka öljyä
Purista hapankaalista liiat nesteet siivilässä. Suikaloi pekoni. Pane hapankaali, pekoni ja pestyt ohrasuurimot teräskattilaan. Lisää vettä niin, että raaka-aineet peittyvät. Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä välillä sekoittaen vähintään kaksi tuntia. Mausta suolalla ja jos mulgikapsas on liian hapan, loivenna happoisuuta sokerilla.
Vinkki 1: Eestiläinen tarjoaa mulgikapsasta keitettyjen tai paistettujen perunoiden ja paistetun sianlihan kanssa. Mulgikapsasta voi tarjota esim. joulukinkun lisäkkeenä!
Vinkki 2: Mulgikapsas toimii erinomaisesti kaalikääryleiden täytteenä. Virolaisittain kaalikääryleet paistetaan uunissa, mutta niille ei valuteta siirappia. Myös kaalikääryleet tarjoillaan smetanan kanssa.
Reseptit: Teresa Välimäki ja Alo Mäe