24.5. Virolainen perinneruoka mulgikapsas

Julkaistu 24.05.2007 00:00
  • 500 g tuoretta hapankaalia
  • 250 g ohrasuurimoita
  • 250 lämminsavustettua pekonia
  • 2 sipulia
  • vettä
  • suolaa
  • ripaus sokeria
  • tilkka öljyä

Purista hapankaalista liiat nesteet siivilässä. Suikaloi pekoni. Pane hapankaali, pekoni ja pestyt ohrasuurimot teräskattilaan. Lisää vettä niin, että raaka-aineet peittyvät. Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä välillä sekoittaen vähintään kaksi tuntia. Mausta suolalla ja jos mulgikapsas on liian hapan, loivenna happoisuuta sokerilla.

Vinkki 1: Eestiläinen tarjoaa mulgikapsasta keitettyjen tai paistettujen perunoiden ja paistetun sianlihan kanssa. Mulgikapsasta voi tarjota esim. joulukinkun lisäkkeenä!

Vinkki 2: Mulgikapsas toimii erinomaisesti kaalikääryleiden täytteenä. Virolaisittain kaalikääryleet paistetaan uunissa, mutta niille ei valuteta siirappia. Myös kaalikääryleet tarjoillaan smetanan kanssa.

Reseptit: Teresa Välimäki ja Alo Mäe

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle